diumenge, 20 de gener del 2008

Toronto, Catalunya

Paul Kane
"Medicine Mask Dance"
Oli sobre tela . 1848 - 1856

El pintor canadenc d’origen irlandès Paul Kane (1810-1871) va dedicar gran part de la seva obra a retratar la vida i costums dels indígenes de l’oest del Canadà. Toronto en la llengua dels indis hurons vol dir lloc de trobada. Benvingudes i benvinguts!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Epa! Enhorabona pel Blog! Visca Canadà i visca The Hours!!!
Em fa ilu estrenar el blog. M'ha agradat la pintura aquesta de Tarzan y la tribu de los zombies... Em recorda a algunes de les del jardiner aquell simpàtic anomenat André Bauchant. La setmana passada vaig intentar, per 2a vegada, fer-me a ebay amb una de les seves pinturetes naïf-bucòliques-surrealistes i me la va tornar a prendre un ianki (és mi sino). Bé, hauré de seguir els consells del Terenci (al cel sia) i esperar a licitar un 11-S, que va ser quan va poder guanyar tot el que va voler per raons òbvies.
Bé, la meva propera fugida no és a Canadà, però Dublin m'espera (a mi i al meu marit) el proper wkend. He vist que el taller de Bacon va ser desmuntat taca a taca des de South Kensington, a Londres i tornat a muntar a la Hugh Lane Gallery (http://www.hughlane.ie/fb_studio/index.html), a Dublin. A veure si hi ha sort i el puc visitar...
Per les fotos, i en contra del que podia semblar, resulta que el pobre Francis era polit i ordenat!
Bé, com deien en els capítols especials de les millors sèries dels 70/80: TO BE CONTINUED...

Toronto ha dit...

Gràcies Jordi! He buscat sobre aquest pintor-jardiner-simpàtic i m'ha agradat molt. Sobre l'estudi de Bacon no sé quines fotos són les que has vist... però a la més coneguda del seu estudi es veia tant desordenat com la seva vida! Potser es tracta de l'estudi de l'època de dissenyador o que la Dra. Ochoa de Foster que ara es dedica a fer maletes bacon de luxe ha fet passar el motxo...

Insonrible ha dit...

¡Hey, Toronto!. ¡Qué buen comienzo de blog!. Sí señor. Coherente, preciso e informativo. No conocía a ese pintor (me lo apunto).
Por cierto, me tienes que enseñar a poner esos fondos de título tan chulos...

Samedimanche ha dit...

Por fin, Toronto. Con sus Mohicanos, sus Wendigos y sus leyendas extrañas. Un buen motivo para arrimarse a puerto.
Felicidades a ti y a nosotros por tu nuevo blog.
Me voy a ordenar la mesilla antes de que haya un accidente.