dissabte, 31 de maig del 2008

Feline Groovy

Feline Groovy
24 Purrfect tracts for kool kats

ACE RECORDS
CDCHD 1168, 2008
[©Il·lustració de Nick Nelson]


Amigues i amics dels gats, aqui tenen un recopilatori d’ACE Records amb 24 talls de rythm&blues, soul, jazz, rock, pop i folk de finals dels 50’ fins a mitjans dels 60’, dedicats a aquests adorables animalets de caminar elegant, bigotis fins, pèl suau i, si els fan enfadar, perilloses ungles esmolades. Hi trobareu càndides històries (i no tan càndides) sobre sweet pussycats… Precioses cançons i temes instrumentals, alguns amb autèntics cors felins. Un, un, dos, tres i … Miaaaauuuu!

Imaginin els seus gats escoltant Feline Groovy! Tots tenen una cançó... ELVIS. Després de destrossar l’hortet de la seva mestressa… Elvis busca refugi al sofà. Panxa enlaire escolta tranquil el House Cat de The Romancers. Ell és Elvis, el rei de la casa. MARCELLO. Mentre Peggy Lee canta Sneakin’ up on you, Marcello enyora el que ja no té entre les potes del darrera per poder ser el galant complet que l’enamori. LOLA. Lola recorda la seva aventura chatrana amb The cat came back de Sonny James i estesa al sol sospira pensant que enlloc s’està tan bé com a casa. FELLINI. Fellini derrapa pel passadís al ritme elèctric de The Cat, un instrumental de Jimmy Smith, fins a xocar de nassos amb el vidre del terrari del Sr. Wilson. La iguana, contenta per l’inesperada visita, s’afegeix a seguir el compàs amb copets de papada. LULA (RIP). La temperatura de l’infern puja uns graus més quan Lula punxa el vell vinil de Tom Jones i la veu potenta del tigre de Gal·les va preguntant What’s new pussycat?.

L’edició és molt acurada i inclou al llibret fotografies dels singles originals de cada cançó i un text breu sobre la trajectòria musical dels intèrprets, així com etiquetes, anuncis i fotografies del que als crèdits s'anomena cat memorabilia!

Jim Flora
Mambo for cats
, 1955
Jim Flora]

La portada recupera en un declarat homenatge l’estil de les il·lustracions de Jim Flora (1914-1998). No deixin de visitar el web dedicat a aquest gran il·lustrador americà. Jim Flora va treballar per diaris, llibres, revistes, va fer contes infantils i nombroses portades de discos de jazz per a la Columbia Records als anys 40’ i per a la RCA Victor Records als anys 50’.


[Portades de discos de © Jim Flora]


Tanquen el disc la sintonia de Top Cat, la mítica sèrie d'Hanna-Barbera, i el run-run de satisfacció i alegria d’Spider, el gat de Vicki Fox, la responsable de la selecció musical.

5 comentaris:

Insonrible ha dit...

¡Me encantan estas cosas retro! Y Jim Flora fue uno de los mejores ilustradores del mundo-mundial.

La Abutrí de Getafe ha dit...

Que divertido!!.
Me imagino a Fellini,bailando el manbo,con la cola de Wilson.
Mientras el pobre nos mira con cara de cabreo y su papada hinchada.
Me encantan las ilustraciones,que festival de colores!.

Samedimanche ha dit...

A elvis no lo mueve nada ni nadie del sofá ( o del huerto: teneis que ver la infraestructura defensiva a la que me he visto obligada por salvar las acelgas...), pero yo me voy ahora mismo a la calle Tallers, que estos dibujos no están en la mula!

Toronto ha dit...

Samedimanche! En la calle Tallers lo encontré yo, en el Overstocks de Discos Castelló, sección de rock'n'roll! Sólo un aviso, las ilustraciones de Jim Flora no aparecen en el libreto! Sólo la portada-homenaje del disco. Dentro, las fotos de la "cat memorabilia" son de anuncios, de figuritas de cerámica... también muy chulas pero no tanto! Avisada queda ante este objeto del deseo!

Samedimanche ha dit...

Aiiiii, muchas gracias!!!!