diumenge, 28 de desembre del 2008

Caravaggio Prince

Joseph Cornell
Caravaggio Prince, Medici Slot Machine Variant
, c. 1950
Construcció i collage
39,4 x 24,4 x 11,7 cm
[Foto: adn]

Aquesta fotografia no permet apreciar exactament quina mena de llum despren l’interior de la capsa. És una llum blava incandescent que provoca un efecte màgic, un misteri que t’atrapa per complet i dona al conjunt una bellesa que corpren, aconseguint donar vida al que és: una Obra Mestra.

Príncep de Caravaggio forma part de Les màquines escurabutxaques Medici, una sèrie d’obres que Cornell va iniciar als anys 40’ combinant el collage de fotografies de retrats dels Medici amb retalls com plànols de les seves villes i textos de poetes i filòsofs clàssics romans (elements que trobava a llibreries de vell) disposats en parts compartimentades de fusta i vidre que volen recordar una forma semblant a la de les màquines escurabutxaques, o bé folrant parts exteriors. Va utilitzar fotos de pintures de Caravaggio a les capses fetes entre 1950 i 1955. L’efecte de la llum màgica a que em referia el va obtenir utilitzant vidre blau, el mateix que s’utilitzava als antics daguerrotips precursors de la fotografia moderna. *

Es pot veure fins el 25 de gener a la Fundació Miró de Barcelona dins l’exposició Modernitat americana: més de 100 obres d'artistes americans des de finals del segle XIX fins a finals del segle XX que il·lustren l'evolució de l'art modern als Estats Units fins al moment actual i totes aquestes obres formen part de la col·lecció Corcoran Gallery of Art.

* Font : Christies. Department Information. Post-War & Contemporary Art

+ Cornell, Joseph (1903-1972)

2 comentaris:

Insonrible ha dit...

¡Luz!¡Luz, por favor! Con estos días grises de invierno(sí, muy bonitos pero muy apacalancadores) esta entrada tuya está muy bien. Tengo curiosidad por ver esta caja "en vivo y en directo". Tal y como la describes puede ser sorprendente.

Bueno, ya que he pasado por aquí: ¡Feliz año nuevo 2009!.

Toronto ha dit...

Hola! La caja es preciosa, creo que te gustará, está al lado de tres collages muy bonitos del mismo Cornell . Además la exposición vale la pena, sobre todo por los paisajistas americanos, hay un cuadro espectacular de Edward Hopper, y mucha fotografía también!
Feliz año nuevo Insonrible!