dimecres, 4 de febrer del 2009

El bon temps

Ramiro Fernández Saus
Matilde, 2008
Oli sobre tela, 170 x 121 cm.
[Foto: Ramón Herreros]

Exposició de Ramiro Fernández Saus a la galeria René Metras de Barcelona (carrer Consell de Cent, 331), del gener al març de 2009.

L’any passat vaig conèixer l’obra de Ramiro Fernández Saus (Sabadell, 1961) per la seva participació a l’exposició col·lectiva El circo en el arte español i em va agradar molt. Aquella exposició es va fer a Segovia i com no hi vaig anar, no ha estat fins ara que he pogut veure en directe algunes de les seves pintures, aquarel·les i petites escultures de mons exòtics de selves, boscos o interiors confortables, de feres salvatges i domèstiques, de viatges per mar i aire.

Mentre mirava El somni de Bouganville (oli sobre tela, 126 x 126 cm., el primer de la dreta a la foto) he pensat en Rouseau, just com un altre visitant de l'exposició, al que li he continuat escoltant la conversa que mantenia amb els seus amics i que l’ha comparat també a Krhan, tan pel tipus de dibuix de traç tremolós com per l’humor que desprenen tots dos, deia. Altres parlen de Watteau i Fragonard.
El bon temps és el títol de l’exposició i desconec si la seva intenció original coincidirà amb la meva impressió: a cada obra hi trobo molt bon temps, el millor, i moltes ganes de celebrar-lo amb alegria. [Foto: Andreu Masagué].


+
Per veure obra de Ramiro Fernández Saus a Internet :

Galería Estampa (Madrid)

Galería Marisa Marimón (Ourense)

Long & Rile (Londres)