dimecres, 23 de setembre del 2009

Tela Tiki




Palmeres, flors, bambú, ocells del paradís i flamencs, taules de surf i ukuleles…
tots els estampats tiki que puguin imaginar els trobaran a:
Barkcloth Hawaii Fabric Shop
Fine Hawaiian Fabrics For Your Home & Body


Juan Duyos al seu taller del carrer Hortaleza de Madrid
[Foto: © Samuel Sánchez per a El País]

(Observin que, entre els dibuixos i les mostres de teles tiki, al cim de les taules de treball, un dels petits animals de paper que es poden veure és un esquirol).

El suplement Babelia dels dissabtes a El País té, des de fa ja un temps, una mini secció que normalment m’agrada molt. És diu El ricón i cada setmana porta el retrat d’un personatge de la cultura, d'aqui i d’arreu del món, i sempre a l'estudi, taller, menjador de casa... al seu lloc de treball habitual. Han passat músics, pintors, arquitectes, escriptors, dibuixants, directors de cinema i teatre… Només apareix una foto - grossa, quasi a tota pàgina - i un text breu amb el perfil del personatge en qüestió, s'expliquen els seus darrers projectes i algun detall més sobre el lloc on crea, a part del que es pugui veure a la foto.

No sempre conec el personatge, com va ser el cas de Juan Duyos. Un dissabte, el dissenyador de moda va ser el protagonista d’aquesta secció, amb el titular: Entre organzas y algodones hawaianos. Explicava Duyos que per dissenyar la col·lecció de roba de la temporada de primavera-estiu del 2010, es va inspirar en la cultura tiki. Que va ser per casualitat, quan un dia passejant per Nova York va veure en una botiga vintage algunes peces de roba d’estampats hawaians. La periodista que el visita al taller diu que el resultat final té un to irònic que sol acompanyar l’esperit de les col·leccions d'aquest modisto.

Col·lecció Tiki
[Fotos: ©Tomy Pelluz
per a Vogue]


[Video: U900, Japanese Ukulele Duo vist a Misako Mimoko, via Pepa]