dimecres, 28 d’abril del 2010

Misteris Ribes

Jordi Ribes
La tentación
, 2007
Oli sobre tela,
190 x 190 cm.


Les pintures de Jordi Ribes ocupen de tant en tant l’aparador de la Galeria Senda de Barcelona que dona al carrer Consell de Cent. Ahir, n’hi vaig veure de nou una de molt bonica. I dins a la galeria, un parell més i alguns dibuixos en tinta negra sobre paper, també igual de macos (un d’ells inspirat en El dia dels Trifids). La seva obra té un punt naïf, però amb un no sé què diferent molt per sobre de la línia bleda d’aquest estil.



El reposo de los hombres barba i Momu & No Es en el espacio



El hombre invisible i Perdidas en el bosque

Figures de formes arrodonides i sense rostre - recorden ninots, entre els clicks i els airgamboys amb la cara esborrada -, vegetació ondulant, colors vius i lleugerament difuminats pels cantons, escrupulosament net, exposant de manera plana, amb un sentit de la il·luminació molt teatral. Però el millor per acompanyar a tanta perfecció i pulcritud en l’execució - de mitjà o gran format espectacular- és el que explica: moments congelats de relats d’aventures variades, algunes semblen del més quotidià, altres amb molta presència de ciència ficció: superherois, èssers fantàstics, astronautes, visites d’ovnis… i tots amb un punt misteriós que enganxa poderosament. Fins el 8 de maig, passin per davant l’aparador o entrin a la galeria si ho volen comprovar.

La noche, 2007
Oli sobre tela,
97 x 130 cm.

[Fotos: Hangar.org i Galeria Senda]

[Toronto ràdio: anti: Lovers rock]

5 comentaris:

Julián Rodríguez ha dit...

Me encanta, Sr. Toronto! Me encanta! Palabrita de de Lobo feroz.

Toronto ha dit...

Lobo, estaba seguro que le gustaría! Además encuentro que se parece a lo que usted hace, estilos y técnicas diferentes, pero coincidencias en el gusto por algunos temas o por ejemplo la serie de relatos de "Momu y No Es" de Ribes y sus "Aventuras de de PoP y ArT, hay algo ahí en común!

Samedimanche ha dit...

Contra todo pronóstico, a mi también me ha gustado. La inquietante hora de Landau...Raro, raro, raro...

Toronto ha dit...

Ja,ja,ja... Samedímanche, me sorprende contra todo pronóstico!

Insonrible ha dit...

A mí me gusta que no les ponga caras. Gracias por la recomendación.