dimarts, 29 de juny del 2010

Sant Pere Català Pic



Pere Català Pic
Xocolata Juncosa (1931) i Vas de cristall (Cap a 1935)

Entre les meravelles que es poden veure a l'excel·lent exposició Praga, Paris, Barcelona: modernitat fotogràfica de 1918 a 1949, em van agradar en especial les fotos de Pere Català Pic (1889 – 1971).

L'obra de Català Pic forma part de l'art d'avantguarda d'entreguerres fet a Barcelona. Va ser un autèntic mestre jugant amb la llum, experimentant. Fotos artístiques o pensades expressament per anuncis publicitaris amb una qualitat i modernitat a prova del pas del temps. Alguns treballs en blanc i negre són pur cubisme. En color hi ha autèntiques joies que ben segur admirarien els artistes pop que aparegueren una dècada després, o , per sempre més, els dissenyadors gràfics. En són un exemple els anuncis per a la Revista Ford. També els fotomuntatges, en la línia dels collages surrealistes i dadà, reforcen el caràcter esponja d'aquest gran renovador.



Fotomuntatge del Barri Gòtic de Barcelona (1935)
i Hawai, Myrurgia
(Entre 1933-1936)


Praga, Paris, Barcelona: modernitat fotogràfica de 1918 a 1949, al Museu Nacional d'Art de Catalunya fins el 12 de setembre.

[Toronto Ràdio: Django Reinhardt: Minor swing]

3 comentaris:

Insonrible ha dit...

A mí también me llamó la atención este fotógrafo. Por cierto, los nombres de los perfumes eran muy sugerentes. ¿Viste el de Cocaína? Hoy en día sería muy fuerte llamar a un perfume así.

Toronto ha dit...

Sí que fuerte! Pero creo que la cocaína y la heroina empezaron vendiéndola en farmacias. Por cierto, ahora se oye poco aquello de "legalización"! Se habrán muerto de sobredosis de progre los que gritaban? De la exposición también me gustó mucho las fotos de Brassaï. Es más conocido, pero tenia una de los adoquines de una calle de París de noche que era una pasada, la luz de la farola se iba confundiendo con los adiquines, era una foto pequeña, pero matona! Ah, la de C. ya está colgada, en la habitación de invitados. Ya lo saben!

Unknown ha dit...

Voldria comprar el fotomontatge del barri Gòtic, saber com con seguir-ho.
El meu telèfon de contacte és el 628260785. Gràcies.