divendres, 18 de març del 2011

Insanity Toons



Mik Baro
Insanity Toons Vol.1

[Plusilánime]

El Sr. Lobo de La Virtual Room m'ho va recomanar, i em va dir: quan els vegis, els voldràs comprar! I sí, ja fa uns dies em van arribar per correu els quatre números de la col·lecció de postals Plusilánime. Els quatre m'agraden molt, però destacaria aquest en especial: Insanity Toons Vol.1, que és el quart i darrer dels apareguts fins ara, a càrrec de l'artista Mik Baro:




"10 estampas a 2 tintas con fotopolímero y linograbado, sobre papel Old Mill Bianco de 250 gr. Carpeta troquelada e impresa sobre cartulina cruda de 250 gr. Precio: 10 euros. Insanity Toons Vol.1 es un bestiario que encierra una decena de criaturas inspiradas en los catálogos de monstruos y prodigios tardomedievales de Conrad Lycosthenes o Ambroise Paré, entre otros, o los archivos teratológicos del XVI y XVII, pero reinterpretados con una estética cartoon años 20 y 30 del siglo pasado. Al fin y al cabo este tipo de cartoon clásico parte de personificaciones antropomórficas caracterizadas con diversos rasgos zoomórficos, deformaciones y exageraciones.
Las dos tintas han sido estampadas en relieve con dos registros distintos: una matriz de linóleo para la primera y de fotopolímero en la segunda. La apariencia final viene dada por la superposición, desajuste de las tintas e imperfecciones producidas por la presión aplicada.
Se adjunta a las estampas un colofón con la correspondiente numeración-denominación de cada figura y demás detalles de la publicación. " [Text: Mik Baro]

Si aquest és el Vol.1 d'Insanity Toons, esperem que hi hagi un Vol. 2, com a mínim. Mik Baro és un il·lustrador i activista gràfic valencià. Així es presenta al seu blog, on es pot veure tot el procés que va seguir per imprimir la capsa i les 10 estampes. Però no es perdin visitar també la resta d'entrades del blog que mostren els seus treballs, alguns d'ells (tot el disseny d'art de discos, flyers, cartells de festivals, etc. ) vinculats a l'escena rhythm and blues, rock'n'roll, surf i garatge de València: http://mikbaroblog.blogspot.com/.


+ Informació sobre la col·lecció Plusilánime

[TorontoRàdio: Midnight Shots: Vestido Rojo (High Heel Sneakers)]