dimarts, 30 d’abril del 2013

À chacun son cirque

Blanca Hernández
Le cirque de la vie
[Badabum: Llibres mutants]


Le dompteur a mis sa tête
dans la gueule du lion
moi
j'ai mis seulement deux doigts
dans le gosier du Beau Monde
Et il n'a pas eu le temps
de me mordre
Tout simplement
il a vomi en hurlant
un peu de cette bile d'or
à laquelle, il tient tant
Pour réussir ce tour
utile et amusant
Se laver les doigts
soigneusement
dans une pinte de bon sang
à chacun son cirque.

Pour rire en société de Jacques Prévert



La il·lustradora Blanca Hernández és l'autora del llibret mutant Le cirque de la vie, pels dibuixos diu que es va inspirar en aquest poema de Prévert. Hernández forma amb Pep Brocal i Laura Miyashiro el col·lectiu Badabum, artistes de la serigrafia i la xilografia feliçment a contracorrent.



Anne-Lise Boutin
Gommettes Circus
Paris: Sarbacane, 2013.
ISBN: 978-2-8486-567-3.

Poc després de llegir en un diari que reobria la mítica galeria Cahiers d'Art de Paris amb una exposició d'obres d'Alexander Calder, em regalen, directament de la fira del llibre de Burdeus, aquest llibre infantil que ben segur agradaria també a Calder. Pels personatges del circ, per les seves formes i colors, amb certa inspiració del seu estil, però sobre tot, pel joc. Perquè Gommettes Circus ve acompanyat d'uns adhesius, els gomets del títol, per a que els nens donin forma a la seva manera a cada personatge. Calder va fer-se el seu propi circ per jugar (aquí les imatges). Ja vell, alt i gros com era, gaudia manipulant els ninots de filferro, suro i roba, posant les veus a cadascun, compartint vetllades entranyables amb els amics i coneguts que el visitaven.
El friki que porto dins fa que em costi treure per jugar els gomets del sobre de plàstic precintat. Però ho hauré de fer. El llibre no en sap res de la meva edat i m'ho està demanant.


Gràcies a l'Anna R. i en Jordi F. pels regals.


+ Anne-Lise Boutin

[Imatges: Badabum i Sarbacane]

[TorontoTV: Benjamin Biolay: Confettis (Bosco Delrey remix)]

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina joia d'apunt, Toronto! Circ, Prevert, Calder... Quin gran descobriment el de Badabum: el llibre dels "Pecats capitals" és magnífic.

Hauràs de treure el gomets i el nen que dus dins com ho fa Calder amb el seu circ. Filma-ho; en blanc i negre. Posa una càmera fixa que gravi només les teves mans; a l'estil de "Las manos mágicas":

http://enarchenhologos.blogspot.com.es/2012/10/las-manos-magicas.html

Toronto ha dit...

Gràcies Enric! Ui, no sé si ho sabré filmar igual que "Las manos mágicas", seria una versió "Les mans maldestres"!! Potser em quedaria més aprop del circ Calder, posant veus i embogit totalment amb els gomets...
De Badabum m'ho emportava tot, quina temptació!