divendres, 1 de novembre del 2013

Haunted air



La foto pertany a la col·lecció de fotografies anònimes de gent disfressada per la festa de Halloween als Estats Units entre 1875 i 1955, àlbum propietat d'Ossian Brown publicat amb el títol Haunted air.


El que em provoca més esgarrifança és que, ni en aquesta ni en cap altra de l'àlbum (exceptuant potser la de l'esquelet de la coberta), l'actitud dels fotografiats no sigui la de voler espantar. No ho sembla, ells miren a càmera amb una actitud hieràtica, posant quiets dempeus o asseguts, molts estan amb els braços caiguts, com a molt alguns amb les mans a la cintura o darrera l'esquena, altres només aguantant un globus o sostenint una carbassa, un bastó o una escombra. És el moment congelat (dirien whiskiiiiii?) i la fila que fan amb unes disfresses tan senzilles, de vegades només una màscara de cautxú deforme o una bossa de paper foradada, el que et deixa garratibat i dius: quina por!





Brown, Ossian. Haunted air. Pròleg de David Lynch. Text de Geoff Cox. London: Jonathan Cape – Random House, 2010. 216 p. ISBN: 9780224089708.


[Torontoràdio: Screamin' Jay Hawkins: I Put A Spell On You]


3 comentaris:

Pepa ha dit...

Aquest si que fan por! Por de la rara, de la que es fica als ossos...

Toronto ha dit...

Molta por! Ni trick-or-treat ni res! Amb aquesta pinta jo no els obro la porta!

Anònim ha dit...

Semblen sortits d'un altre món. Tenen regust de fotos post mortem. Fan por!