dimecres, 23 de gener del 2008

C'mon Josephine!

Radio gold Vol.5: 30 original american UK chart hits 1956-62.
Ace Records UK
Octubre 2007. Ref. CD CHD 1171

Escoltar aquest CD recopilatori em provoca la mateixa alegria que sento quan a la plaça del poble l’orquestra enfila un rock i ràpidament es fa una rodona al voltant de la Pepi (mestressa de casa i estheticienne) i el Toni de la Pepi (duia el manteniment d’un càmping) per a que el ballin com només ells ho saben fer: elegància, ritme i amor, yeah! Ningú diria que passen dels seixantacinc... és l'efecte cocoon de The most exciting sound in the world...! com porta escrit la caràtula del single C'mon Everybody! d’Eddie Cochran, la primera cançó que obre el CD.

Radio gold Vol.5… conté 30 hits del rock americà de finals dels 50’ i principis dels 60’ que sonaven a les llistes de la mateixa època de Radio Luxembourg i del Light Programme de la BBC anglesa. L’edició és d’un sol CD amb les cançons totes restaurades i un llibret que inclou textos breus per situar els intèrprets, els autors i estils, les posicions de les seves cançons a les llistes americanes i angleses i fotografies de tots els singles de vinil originals.

It's Only Rock'n Roll!… però rock del primer que va coincidir i barrejar amb el rythm and blues (reis dels aqui presents van ser per exemple The Everly Brothers, Fats Domino o Jerry Lee Lewis), el swing (l’irresistible acompanyant a tot el tema Lucky Lips de Ruth Brown), el calypso (sona una versió pels The Tarriers del Banana boat song, cançó que va fer més famosa Harry Belafonte com a Day-O), per no dir amb el gospel, el country, el jazz o els sons africans ... un munt de fusions i uns arranjaments increibles. Moments que se te’n van els peus, moments de carretera i manta i aquells moments més pausats… les lentes, sempre tan elegants (Bobby Vee amb Run to him o Garry Mills amb Look for star). Una meravella!

És difícil triar-ne només una, però avui la que va dedicada des de Radio gold a la Pepi i el Toni de la Pepi ha de ser Baby it’s you... una joia de Burt Bacharach interpretada per The Shirelles.

1 comentari:

Insonrible ha dit...

Qué buena la historia de "la Pepi y el Toni de la Pepi!. Me he teletransportado a las verbenas de mi juventud (es que ya no voy, no es que haya dejado de ser joven... Eso siempre lo trabajo).
La portada del disco es preciosa.