diumenge, 31 d’agost de 2008

El final de les vacances

Stian Hole
Garmanns Sommer


Hole, Stian
El final del verano.
Editorial Kókinos , 2008
ISBN: 9788496629615

El final del verano és un conte preciós escrit i il·lustrat per Stian Hole (Oslo, 1969). Explica el darrer dia de les vacances d’estiu de Garmann, un nen norueg de sis anys que té por perque l’endemà anirà per primera vegada a l’escola. Aquell dia abans, entre content, trist i neguitós, Garmann descobrirà que els grans, pares i ties àvies, també tenen les seves pors.Hole utilitza el Photoshop per barrejar fotografies i dibuixos. Collages molt bells, coloristes, plens de petits detalls i que recorden les boniques estampes de Norman Rockwell passades per la imaginació i la fantasia del nen protagonista. El text està a l’alçada de les il·lustracions i la suma transmet el sentiment agredolç provocat pels canvis propis de fer-se gran. Una meravella.

Tant de bo les vacances fossin eternes!


[© Il·lustracions d'Stian Hole]

3 comentaris:

Insonrible ha dit...

¡Qué bonitas ilustraciones!. Sobre el síndrome "final de vacaciones" qué más se puede decir que "¡Ánimo, de aquí a poco nos cae un puente!"... Buen primer días con las perras.

Toronto ha dit...

Gràcies Insonrible! No me han mordido el primer día, pero por si acaso ya llevo puesta la antirábica... y la del tétanos que nunca está de más!Besos (y despechos)perrunos!

La Abutrí de Getafe ha dit...

Toronto,que bonito!.y las ilustraciones son super chulas.Quién no se ha sentido alguna vez como este niño,con el estomago lleno de mariposas?...

Las perras que se anden con cuidado,que las pillo del moño y les hago el molinillo en un plis,plas...