dilluns, 13 d’octubre del 2008

The Circus, 1870-1950

Tot passejant, trobo en una llibreria del centre un impressionant - per gros i bonic-
nou llibre sobre el circ:

Daniel, Noel (ed.)
The Circus, 1870-1950.
Jando, Dominique / Granfield, Linda / Dahlinger, Jr., Fred
Köln [etc.]: Taschen, 2008
29 x 44 cm, 670 pàg. € 150.00
ISBN: 978-3-8228-5153-1
Multilingual Edition: English, French, German


Una edició luxosa de gran format on les il·lustracions són bona part del llibre, amb reproduccions de cartells antics i fotografies que recullen la que va ser l’època gloriosa del circ nordamericà entre 1870 i 1950. Els textos reunits per Noel Daniel, tal i com explica ella mateixa al web de l’editorial Taschen, volen fer història del que va ser el més gran espectacle del món i pretenen deixar testimoni de l’estil de vida dels seus artistes.

Es tracta d’una classe de circ a lo gran que no tornarà a existir, però que mai no ha desaparegut del tot. Avui, d’alguna manera i a escala més petita, el millor i el pitjor d’aquella època ha sobreviscut, així que tothom que es senti atret per una estètica tan potent com la que mostra aquest llibre, només caldrà que sàpiga triar i encerti el seu circ.


Taschen també treu a la venda dos subproductes a partir del mateix llibre: una agenda i un calendari amb una selecció d’il·lustracions per a cada mes del 2009. Nous objectes del desig!

[©Totes les imatges: Taschen]

5 comentaris:

La Abutrí de Getafe ha dit...

Qué bonic!!.
I les noies trapecistes tenen formas i tot.
En aquella época encara no havien insectes "palo".

Les il.lustraccions són presioses.

La Abutrí de Getafe ha dit...

Precioces.
Petons.

La Abutrí de Getafe ha dit...

Jajaj,mare meva.
Precioses!!.

Toronto ha dit...

Abutrí, estas trapecistas americanas sí que parecen bien rollizas como para estar colgadas de un hilo! Aquí se pasaba más hambre y nuestra trapecista patria, la gran Pinito del Oro era otra cosa, sin llegar a insecto palo pero tenía su tipito de pajarico.
Petons, preciosa! Fins molt aviat!

Insonrible ha dit...

Toronto, ya sé de dónde te viene la flojera: de acarrear arriba y abajo esos librotes tan enormes que te compras. Ademés de transportar semejante peso... ¿no estarás sufriendo "El mal de Stendhal" con tanto libro bonito? Es que no paras de encontrar maravillas. Otro para anotar.

A mí este tipo de circo es el que me gusta. Bueno, soy una ignorante total del actual. Pero del de antes, al menos me gusta su estética.