dijous, 13 d’agost del 2009

Up


Up
(2009)


Vaig estar veient Up al cinema i em va agradar molt. Els de la Pixar es superen a cada nova pel·lícula. Té uns dibuixos espectaculars, una història preciosa i cinematogràficament - ritme, plans, muntatge… - és perfecta. Una obra mestra resultat de la suma de moltíssims detalls. I un d’aquests detalls és una buscada estètica retro. Era present a Los increíbles (2004) i ara amb Up, ja són dos els homenatges als cartoons nordamenricans dels anys 50’ i 60’. Referències estètiques a grans clàssics per part de la Pixar, uns estudis que estan fent història i que també seran uns clàssics en un futur.

A la pel·lícula apareix una il·lustració molt bonica, un dels varis exemples de l’aire retro del què parlava. És el quadre que reprodueix el paisatge de Tepui amb la casa de Carl i Elli al cim. La mateixa Elli el pinta i el col·loquen sobre la xemeneïa, presidint el saló. Buscant informació per Internet, per tornar-lo a veure, no l’he trobat… però sí he trobat aquesta sèrie de cartells que no apareixen a la pel·lícula. La Pixar els va encarregar al dissenyador i il·lustrador Eric Tan com a material promocional i (uf! un nou objecte del desig!) es poden comprar a Sanders Art Studio, Acme Archives i Disney Store.







+ Blog d’Eric Tan.
Tot un descobriment! No es perdin fer un vol per l'arxiu del blog, els seus treballs són tots espectaculars i ja havia col·laborat amb Pixar per a Ratatouille i Wall-e, també amb cartells retro preciosos!

+ Up

+ Pixar Animation Studios

[Informació i imatges extretes de: Protoones]

Per cert, l’acudit sobre l’esquirol... i l’odi en general que tenen els gossos d’Up pels esquirols… no serà una broma privada relacionada amb Ice Age? Pobres esquirols!

1 comentari:

La Abutrí de Getafe ha dit...

Guauuuu!!!.
Ves preparando la carcanada toronto!!.