diumenge, 16 d’agost del 2009

Hunter & Erdman

Life is like a noodle
Steven Erdman

I continuem amb més estils retro. Poc a poc es va coneixent el cartell del festival BAM de finals de setembre. Un dels artistes confirmats és James Hunter, el que en diuen un blanc amb veu de negre que fa soul i rhythm&blues, des de molt abans que Eli Paperboy Reed o Amy Winehouse. Igual o més bo que ells, malgrat una llarga carrera sense la mateixa projecció comercial.


El video correspon a la cançó Carina, del disc The Hard Way (2008). Les il·lustracions són d'Steven Erdman, dibuixant amb moltes influències: pintors com Dalí, Miró, Arp, Léger, Grosz, Dubuffet… Escultors com Moore, Brancusi, Calder… Tot i que el gran referent crec que és clarament un altre il·lustrador: Jim Flora. Erdman però, treballa normalment amb menys colors. Fa animacions a partir de dibuixos, com el video per a James Hunter, i també a partir de collages. Una altra faceta seva és la d’artista multimèdia… sota l’àlies The Human lard dog, ell mateix actua, escriu cançons, protagonitza videos i collages… un personatge força excèntric, per no dir freak.
With Crutch
Steven Erdman


+ James Hunter
+ MySpace James Hunter
[Totes les imatges extretes de: Steven Erdman]

2 comentaris:

Insonrible ha dit...

Me encanta Steve Erdman. No lo conocía. Gracias por ese descubrimiento, Toronto. ¿Nos veremos esta semana?.

Toronto ha dit...

Yo tampoco lo conocía, fue a través del video de James Hunter en el myspace del BAM. Es muy chulo lo que hace. Nos vemos hoy mismo!