dissabte, 3 d’octubre del 2009

Aparador Lynch

David Lynch
Aparador per a les Galeries Lafayette,
2009
[Foto: Journal des vitrines]


A hores d’ara estaran desmuntant els 11 aparadors de les Galeries Lafayette de Paris fets per David Lynch i que es podien visitar des de principis de setembre. Les fotografies prometien… L’escaparatisme és una art efímer i molts són els artistes que al llarg de la història han intervingut en aparadors comercials, transformant-los a la seu estil o manera de fer. La llista és llarga, però segur que Lynch, que admira als surrealistes i els hi deu tant, pensaria en l’aparador de Salvador Dalí a la 5ª Avinguda de Nova York. Un bon record que guardo d’un cap de setmana a Londres de fa tres anys és l’exposició Surreal Things: Surrealism and Design al Victoria & Albert Museum. Per a l’ocasió, les botigues dels magatzems Selfridge & Co. van convertir els seus aparadors d’Oxford Street en veritables obres d’art surrealistes.



L’encàrrec de Galeries Lafayette a Lynch és una mostra més de l’afecte que senten per ell a França: ha coproduit amb Canal +; el van convidar a participar amb un curt a Lumièré et compagnie (1995); sol estrenar al Festival de Cannes; l’han condecorat amb l’insignia de la Legió d’Honor; la Fondation Cartier va exposar les seves pintures per primera vegada a Europa amb una retrospectiva espectacular… La France aime Lynch et Lynch aime la France.

I tres notícies més sobre David Lynch. Llegeixo avui a la revista RockdeLuxe les ressenyes de tres discos relacionats amb ell:

1.
Dark Night Of The Soul, un disc coral de Danger Mouse I Sparklehose amb convidats com ara Iggy Pop, Suzanne Vega i The Flamming Lips entre d’altres, i on Lynch participa amb dos temes i és autor de tota la part visual de la presentació, part que ha acabat publicada en un llibre de tirada limitida. [Audio: Dark Night of The Soul]

2.
Fox Bat Strategy. Un disc homenatge al músic Dave Jaurequi, que havia treballat amb Lynch i va morir el 2006. Recupera cançons de 1994 composades a mitges entre Lynch i la banda de Jaurequi, Fox Bat Strategy.

3.
L’excèntric Thomas Truax ha publicat Songs from the films of David Lynch. Truax interpreta temes de Twin Peaks, Blue Velvet i Eraserhead amb els seus aparells musicals dignes del professor Franz de Copenhague. Aqui tenen un video del disc anterior del senyor Truax… Ell fa por, però encara més en fa la nina, una Rosaura Bowie diabòlica…


4 comentaris:

Samedimanche ha dit...

Me ha encantado Truax!!!!
Vaya família rara!! rara como los escaparates de Lynch. Como diría mi madre: "¿A ti no te da susto?".
No compro nada expuesto ahí ni loca.

Insonrible ha dit...

Me encanta el aparador de la nevera.
Besos.

Toronto ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Toronto ha dit...

Samedimanche, suposo que malgrat l'embolcall, tot serà nou... per exemple la nevera tipo smeg no crec que la venguin amb sorpresa Lynch a dins... seria molt desagradable trobar-hi, no sé, un inquilí a trossos repartit pels calaixets... Insonrible,ai, aquestes dates!!!