dijous, 12 d’agost del 2010

Llàgrimes falses

Joan Fontcuberta
GAMMA DELPHINI
(Mags 4,0/5,0 Sepn 10,1 AP 268º),
AR 20h 46,7 min. / D +16º 07', 1993

Diuen els astrofísics que aquest estiu per veure bé la pluja d'estrelles, les millors nits seran entre el 12 i el el 15 d'agost. Recomanen llocs molt foscos, allunyats de les llums de la ciutat i a poder ser nets de núvols. Com vespreja i aquí els núvols continuen descarregant, veig que avui ja perdré una preuada nit. Què bé vindria ara mateix una bona tramuntanada que s'emportés la borrasca i, de passada, tots els mosquits tigre que abans d'ahir em van picar sense pietat.

Però si aquest temps tapat i plujós ens acompanyés fins a la Mare de Déu d'agost - quan a les set ja es fosc – no penso quedar-me sense l'oportunitat de demanar un desig sota el pas d'una estrella fugaç. Tinc una alternativa: recorre a les falses llàgrimes de Sant Llorenç que va inventar el fotògraf Joan Fontcuberta. Per obtenir-les tal i com va fer ell, agafaré el cotxe de nit, enfilaré el camí que surt del poble, sortiré a la carretera i acceleraré sense rumb, a la màxima velocitat que em sigui possible i fins que la lluna del vidre davanter estigui ben plena de mosquits tigre (s'ho mereixen!) i altres insectes voladors, falses estrelles fugaces atretes pels fars, que s' hi empastaran creant una nova constel·lació.
//
Joan Fontcuberta
MN 56: LYRA (NGC 6779), AR 19h 16,6 min. / D+30º 11', 1993

[Fotos extretes de: Joan Foncuberta]

[Toronto Radio: Dave Berry: The crying game]

5 comentaris:

Samedimanche ha dit...

Toronto, su vida es poesía pura. cace al tigre y persiga la estrella.

Toronto ha dit...

Bueno, gracias, pero no será tanto! El tigre sigue salvaje y atacando y el viento ha venido pero no termina de llevarse las nubes. Total, el poeta de la mus.

Samedimanche ha dit...

Pues aproveche para bajar al casinet más cercano y hacerse el poeta DEL mus.

Anònim ha dit...

(...) "agafaré el cotxe de nit, enfilaré el camí que surt del poble, sortiré a la carretera i acceleraré sense rumb, a la màxima velocitat que em sigui possible" ... quatre dies i ja estàs fet un fiti!, però vigila amb els tuppers (!). Records a l'oreneta ;-)

Toronto ha dit...

Anònim, l'oreneta fa dos dies que no torna. Massa escàndol al pati per dormir tranquil·la o potser ja es camí d'Àfrica. Records igualment per a tu, de Fiti & The tuppers.