dimarts, 5 d’octubre del 2010

Hans-Peter Feldmann

Hans-Peter Feldmann
Home i dona, 2008
Olis antics manipulats, 79 x 68 cm.
[Foto: PojecteSD]

Coincidint amb les celebracions del vintè aniversari de la re-unificació d'Alemanya, aquí un alemany col·leccionista d'imatges: Hans-Peter Feldmann. Viu i treballa a Düsseldorf, és un artista amb reconeixement internacional, però jo no el coneixia i em va sorprendre molt amb dues obres presents en l'exposició col·lectiva El museu com a pretext (últims dies per veure-la al Museu de l' Empordà de Figueres, amb obres de Perajaume, Càndida Höfer i Eulàlia Valldosera, entre d'altres). Pel que he pogut llegir, des de finals dels anys 60', Feldmann combina la fotografia feta per ell amb la col·lecció d'imatges alienes que manipula, retalla i enganxa en collages i en una sèrie de llibrets que anomena “Bilders” (imatges) i ell mateix s'autoedita. També treballa a partir d'objectes, com a David i Venus (1977-2008), reproduccions en guix de pinta i coloreja o el kistsch a l'abast de les masses ocupant un espai al museu (com a pretext), elevades doncs a obres d'art com ho són els seus originals. A Home i dona, apropiant-se de dos retrats a l'oli antics, dels que manipula els ulls dels personatges, creant un efecte guenyo molt pronunciat, impensable en dos retrats d'encàrrec, com provocant des del quadre als visitants, com si ens fessin ganyotes cansats de ser observats.
//



David i Venus,
1977-2008
[Foto: Contemporary Art Daily]

I això és només un aperitiu d' Hans-Peter Feldmann, perquè fins el 28 de febrer del 2011, el MNCARS li dedica una gran retrospectiva: Una exposición de Arte que caldrà anar a visitar!

+ Obres de Hans-Peter Feldmann a: Contemporary Art Daily

[Toronto Ràdio: Stereo Total: I Wanna Be a Mama]

2 comentaris:

Samedimanche ha dit...

Es que nos gusta todooooooooooo...yo últimamente también colecciono imágenes pero, de momento, las dejo colgadas en el internet. O acabaré como la prima catalana de los Collyer (tre-men-do el libro).

Toronto ha dit...

Sí, otro más a la lista de los diógenes! Y usted, la ciberabuela diógenes digital!