dijous, 13 de gener de 2011

Fa sol

Fellowsisters
Visitando a Lucy, 2008
La australopitecina Lucy, nuestra más famosa antecesora, aunque no la más antigua, caminó erguida sobre la superficie de este planeta hace aproximadamente 3 millones de años.*
//
Aquesta bonica il·lustació és de María Castelló Solbes (o Fellowsisters) i aquí es poden veure més exemples del seu treball. Ho vaig buscar perquè és també l'autora de les il·lustracions de les cobertes de la col·lecció de singles Jabalina love songs, que estan sent molt maques totes.

Fa uns dies em va arribar per correu el single d'AMA que, amb el single de Souvenir, forma la segona entrega de la col·lecció, però es poden demanar solts. Dues noves cançons: Yo no te quiero i La poesía. Molt boniques, en la seva línia de pop melodramàtic, més una versió que hi encaixa perfecta, el Hoy va a llover, una cançó de Roskow (Los Hormigones) per a Domi Delgado. Molta pluja veuen venir: a Yo no te quiero, un vis à vis simpàtic i enginyós a dues veus, una estrofa diu Vete a casa / ¿Por qué mi amor?/ Que va a empezar a llover, i acaben directament amb un Hoy va a llover /alguna lágrima que va a caer. Serà perquè a Donosti plou molt sovint que tenen aquest aire melancòlic al cantar, però també es nota que aprecien més quan surt el sol, un sol groc com el color d'aquest vinil de 7” que gira al tocadiscs.

+ AMA música

*Text de Visitando a Lucy i totes les imatges: Fellowsisters

[Toronto ràdio: AMA: Yo no te quiero]