dimarts, 8 de març del 2011

La botiga del Senyor Larsen

Aitana Carrasco
Calamar de las palabras (en su tinta)
[Aitana, dibujos y letras]


Des de Mèxic arriba a les nostres llibreries un conte fantàstic: La tienda de animalhombres del señor Larsen. Els autors es presenten com el más que ilustre y vertiginoso Daniel Monedero, signant els textos, i la sinpar y antes nunca vista Aitana Carrasco, als dibuixos.
Galeria de personatges de fira, presenta amb contes breus, carregats de dobles sentits i molt bon humor, un per un, a aquests animalhombres, mig home mig animal, o mig animal mig home, segons com es miri, però tal i com mostren les boniques il·lustracions amb aire de gravat vuitcentista.
L'Hombrecebra, les Jiraféminas, un Gallombre, el Ruizseñor, el Dalamtarte, l'Hombresalmón, el Lorombre, el Cobrador (home i cocodril, el més perillós!), el Caracol de ciudad, el mutant Camactorleón, el Gorila (de discoteca) o el mandrós Pérez Oso). També hi ha altres monstres para-naturals: els animalanimal, creuament entre animals, com el cas del Garrapato). I una tercera espècie incatalogable: animajetos, éssers surrealistes mig animal i mig objecte: el Calamar de las palabras (en su tinta), la Vacamundi, el Colibrito de versos, el Monociclo, o l'Elefantetera.
Tots formen part de la botiga del misteriós senyor Larsen, un autèntic gabinet de curiositats poblat de criatures que podrien ser germanes dels habitants de l'illa del Dr. Moreau, de l'animalari universal del professor Revillod (també mexicà), o de la fauna secreta retratada per Peter Ameisenhauer als seus fantàstics quaderns de camp. Són els eslavons perduts de l'evolució de les espècies de Charles Darwin? Els capricis de la natura que recollien col·leccions com la del professor Darder? Realitat o ficció? Està molt clar, aquests monstres meravellosos són tan reals com la vida mateixa.


Monedero, Daniel; Carrasco, Aitana. La tienda de animalhombres del Señor Larsen. México: CIDCLI, 2010. (Brincacharcos). ISBN: 978-607-7749-14-1.

[Totes les il·lustracions: Aitana, dibujos y letras i CIDCLI ]

[Torontoràdio: Joe Crepúsculo: Escuela de zebras . Nuevo ritmo, 2011]

3 comentaris:

Samedimanche ha dit...

Qué chulo!!! Mañana me tiro a mi librería de cabecera.
¡Viva Méjico, cabrones!

La Abutrí de Getafe ha dit...

Sí es chulo,chulo!!.
Lo que te gusta Méjico.

Toronto ha dit...

Lo encontré en la libreria Laie. Méjico, Me-jí-cooooo! Crecer con 300 millones ( presentado por Pepe Domingo Castaño y Guadalupe Enriquesss) marca un poco. Habrá que ir a Méjico!