diumenge, 24 d’abril del 2011

Moure l'esquelet


Los Tiki Phantoms
Foto d'Ibai Acevedo

Com l'altra vegada, Los Tiki Phantoms tornen a aparèixer casualment en aquest blog durant la Setmana Santa. Sense desmerèixer el valor cultural, antropològic i psicotròpic de les processons, us recomanem l'alternativa a la Dansa de la Mort de Verges. Sí, la dansa s'ha de veure i posa el pèls de punta, però una vegada vista, deixin-la pels devots, els turistes i el jurat que tria què és o no patrimoni de la humanitat. Perquè aquí preferim les festes paganes que s'allarguen durant tot l'any: Los Tiki Phantoms mueven el esqueleto!

És el tercer i nou disc d' El Bravo, El Beat, El Kahina i El Caníbal. Quinze instrumentals tan curts (cap arriba als tres minuts) com trepidants, de guitarres lluminoses i tallants, bateria endiablada i algun cor aïllat per sacsejar el moment. Cada vegada més virtuosos als instruments (quins reverbs i quins riffs!), consolidant unes melodies i un estil que, sota la influència del Gran Déu Tiki (com diuen ells a la contracoberta del disc) s'inspira molt en els clàssics del surf i el rock instrumental (The Shadows, The Ventures...), però que cada vegada més (per exemple especialment a temes com Fuego o Góndola) mostren ràfegues d'una personalitat pròpia i reconeixible. A més, introdueixen dues novetats que els senten molt bé: l'acordió i la trompeta. I, com sempre, vestits de sastre i abillats amb les inseparables màscares calavera, cuiden molt la seva imatge i presenten un artwork impecable, a càrrec de ConspiracyStudio i fotos d' Ibai Acevedo.

Si amb el primer disc regalaven un adhesiu i amb el segon un escut de roba, aquest tercer inclou a l'interior una careta retallable, per a que tots siguem un Tiki Phantom més. A moure l'esquelet!

Los Tiki Phantoms mueven el esqueleto
.
Barcelona: BCore, 2011.

+ A Spotify

+ MySpace Los Tiki Phantoms

[Torontoràdio: Los Tiki Phantoms: Bala de plata]

3 comentaris:

Mery Tein ha dit...

coi, recoi, com deu fer saltirons el poble empordanès: quines berenades de pa amb vi i sucre al ritme trepidant dels tikis

Toronto ha dit...

Miss Tein, pensa que en aquest poble si més d'un i una mouen massa l'esquelet, tindrem rotura de fèmur assegurada!

mery tein ha dit...

mentre no sigui de caderamen.. Estàs fet un eclèctic, tu, amb aquests tikis i el rei del glam, pobra gent la de vilopiu