dimecres, 26 d’octubre del 2011

Vanitas


Juan Gatti
Ciencias naturales
Collage, 2011

Ciencias naturales és el títol de la sèrie de collages de Juan Gatti que el proper divendres 28 d'octubre deixaran les parets de La Fresh Gallery de Madrid, la galeria d'art de Topacio Fresh.


/////77/


Dissenyador habitual dels cartells, títols de crèdit, altres imatges promocionals o que formen part de l'ambientació de moltes pel·lícules de Pedro Almodóvar, Gatti va començar aquesta sèrie justament a partir de l'encàrrec per a La piel que habito. A la pel·lícula, es poden veure dues d'aquestes obres penjades al despatx del personatge (un cirujà plàstic) que interpreta l'Antonio Banderas. Ciencias naturales són collages digitals a partir d'il·lustracions dels atles de ciències naturals del cos humà, ocells, insectes, rèptils, curculles i botànica del segle XIX. El resultat de la barreja és molt bonic, però una bellesa enverinada, perquè porta lligada el pòsit de la fragilitat davant el pas del temps, de la mort, com una revisió colorista de les vanitas barroques.


Tota la sèrie Ciencias naturales a la web de La Fresh Gallery.


[Torontoràdio: Il Giardino Armonico: Concerto for four violins in B minor. Antonio Vivaldi]

2 comentaris:

Samedimanche ha dit...

Me encanta!! Es una mezcla rara entre los libros de anatomía y los de botánica...¡ese rojo coral!
Gatti diseñó las invitaciones de boda de Alaska y Mario y se parecían un poco a Marc Ryden, pero eran muy chulas...

Toronto ha dit...

Samedi, vi la invitación en el reality y también me gustó mucho! Ayer en El País semanal venía un reportaje sobre Gatti y la exposición retrospectiva de su obra, será en Madrid a partir de noviembre. Todo lo que hace este señor es muy bonito!