dimarts, 22 de maig del 2012

CIFB


Jordi Sarrà
Lluita lliure, Sala Price
1977

El dia dels museus no era el millor dia per anar a un museu, però va valer molt la pena arribar-se al MACBA per veure l'exposició Centre Internacional de Fotografia de Barcelona (1978-1983). El CIFB va ser un grup de fotògrafs que, amb els seus reportatges durant la Transició, han deixat un testimoni molt valuós de la vida quotidiana de la Barcelona d'aquella època. Sobre tot de la Barcelona lumpen, amb el retrat documental d'algunes coses que encara avui existeixen i d'altres que han desaparegut, però, qui sap si no poden tornar. Tot torna.
Em quedo amb la part dels espectacles: la boxa i la lluita lliure al Price, el dia al circ i les nits al Molino.  Imatges potents d'un món tirant a sòrdid i a la vegada, per alguns,  tan atraient. Potser perquè vist sobre el paper, ni aixeca pols, ni ens arriben les males olors.

Eduardo Subías
Boxa
1980

Extra! 
(Sergi Capellas, Jordi García i Xavier Rosselló)
El circ és aquí. Durant l’espectacle
1978-1980

També va valer la pena la visita al MACBA perquè, aprofitant el dia de, la llibreria La Central va muntar una paradeta al vestíbul del museu, on hi venien piles de catàlegs d'exposicions passades (Palazuelo, Sota la bomba, Dau al Set, Galeria Cadaqués... forces per triar i totes bones), només a sis euros l'exemplar: gran ganga!


Centre Internacional de Fotografia de Barcelona (1978-1983), al Museu d'Art Contemporani de Barcelona, fins el 26 d'agost de 2012.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Una esplèndida exposició. T'has avançat a la meva crònica, que ja fa temps que l'estic allargant perquè hi ha molt de personal.

Com tu, amb quedo amb la boxa, el circ i el Price. L'enyorat Price! Hi ha coses que ja no podran ser mai més!

Insonrible ha dit...

"¡Por 6 euros!". La frase me persiguió toda la noche. Pero lo contenta que estoy con mi libro "Bajo las bombas". Es que hay artículos de todo: jazz, arte, arte español en la posguerra...

Ay, sí. Otro descubrimiento los fotógrafos catalanes de la transición. Un grupo para tener muy en cuenta.

Toronto ha dit...

Hoa Enric, m'agradarà llegir la teva crònica personal perquè jo vaig arribar a Barcelona a finals dels vuitanta i moltes coses només les conec pels llibres i les fotos, segur que serà molt interessant el teu punt de vista viscut.

Insonrible, també em perseguia el ¡Por seis euros!... fins i tot a la cocteleria! Al tren vaig llegir sencer el catàleg de la galeria Cadaqués, també boníssim, amb una entrevista a Richard Hamilton impagable, bé per sis euros!!!
Les fotos del CIFB va ser tot un descobriment, moltes gràcies per portar-m'hi!

Insonrible ha dit...

Es que no comprenden nuestro entusiasmo tan fácil de satisfacer. Si salimos muy baratos: ¡a 6 euros!
Besos.