dijous, 28 de juny del 2012

Estiu bizarre


John Waters
Pink Flamingos
(1972)



"Per a mi, el mal gust és l'essència de l'entreteniment. Si algú vomita veient una de les meves pel·lícules, és com si rebés una ovació efusiva. No obstant això, hem de recordar que hi ha un mal gust bo i un mal gust dolent. És fàcil fastiguejar algú: puc rodar una pel·lícula de noranta minuts amb gent que es deixa estomacar, però això sol seria d'un mal gust dolent, no tindria estil ni seria original. Per entendre el mal gust s'ha de tenir molt bon gust.” 
John Waters a 
Shock Value. A Tasteful Book About Bas Taste,
Thunder's Mouth Press,
Nova York, 1991*

Si hi ha una estació trash, aquesta ha de ser l'estiu! Primer, perquè molta gent es deixa més del costum en la higiene i el vestir: quina mandra pentinar-se o afaitar-se a diari! Una samarreta vella, uns pantalons curts, unes xancletes i a corre... Després, per la violència: la calor fa bullir la sang i augmenten les discussions, baralles i assassinats. O perquè a l'estiu, qui no es sorprèn tararejant la cançó de l'estiu... Però, a més, aquest estiu del 2012 encara pot ser el més trash de tots: la Warner Bros. acaba de reeditar en DVD, i a un preu força assequible, gairebé totes les pel·lícules de John Waters, amb una edició especial 40 aniversari de Pink Flamingos. Ploro d'alegria:


John Waters
Cry Baby
(1990)
[King Cry Baby, amb Traci Lords al triangle]


*Calleja, Pedro. Són vius! Cultura porqueria, cinema psicotrònic i espectadors mutants. A: Cultura porqueria: una espeleologia del gust. Barcelona: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona : Institut d'Edicions, Diputació de Barcelona, 2003. ISBN: 84-7794-927-1.

[© Foto de John Waters: Mortensen]

[Foto de Divine al rodatge de Pink Flamingos: Dr. Insermini]

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Quines vetllades més esplèndides amb l'excessiu John Waters.

Ara que és tan difícil trobar sessions de cinema com abans, és una bona notícia la reedició de les seves pel·lícules.

Samedimanche ha dit...

A por ellas!!!!
Si Waters viese la pinta que tengo ahora mismo me convertía en su nueva musa...parezco la madre de Divine!

Toronto ha dit...

Enric, molt bona notícia sí, a per un cicle d'estiu Waters sense sortir de casa! Encara que mentre duri el futbol a la tele, serà un bon moment per anar als cinemes, estan deserts!

Samedimanche, nada, seguro que va usted bien elegante... si el ciclo de verano de su blog es mucho más fino! Imagine cómo seria un remake de "Atrapa a un ladrón"... por Waters? Lástima que DIvine ya no pueda hacer el papel de Grace Kelly! Menudas gatas maulas!