dilluns, 2 de juliol del 2012

Un temps feliç



Sara Huete
Medidas extraordinarias
Collage,
2012
[Clica sobre la imatge per veure-la més gran]


La señora Mir, personaje central de esta historia, busca la felicidad. Lo hace de forma algo alocada y ridícula, pero está en su derecho. Más que eso; yo opino que la búsqueda de la felicidad es una obligación del ser humano. El padre de una amiga mía decía que quería escribir unas memorias y titularlas Hem vingut a aquest món a passar l'estiu (Hemos venido a este mundo a pasar el verano) y siempre me ha gustado esa idea”. 
[Extracte d'una entrevista a Juan Marsé, 
arrel de la publicació de Caligrafía de los sueños]*

Medidas extraordinarias és un dels darrers collages de l'artista Sara Huete que, ella mateixa molt amablement, m'ha enviat per correu electrònic per a que el pengés aquí. Un collage preciós que, com sol ser habitual en l'obra d'Huete, porta per títol un joc de paraules molt evocador. No sé si serà perquè, justament ara, estem a l'estiu i és la millor època de l'any per a qui es dedica al culte al cos, llueixi si ho vol, el resultat de tant esforç; per l'expressió i la postura de la dona asseguda a la butaca; per la calma idíl·lica del paisatge del riu entre els turons... crec que Medidas extraordinarias, amb ironia i sentit de l'humor, ens parla també d'algú, com la senyora Mir,  que ha vingut a aquest món a passar l'estiu.


*Ajuste de cuentas. Entrevista a Juan Marsé:  El País-Babelia, 5-2-2011.

[Torontoràdio: La buena vida: En un tiempo feliz]

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Has construït un apunt deliciós! El comentari de Marsé amb el collage d'Huete construeixen junts una nova realitat calidoscòpica gràcies, sobretot, a l'ambigüitat del títol "Medidas extraordinarias". Bravo!

Anònim ha dit...

Per cert, la setmana passada, a través del bloc de la Biblioteca de Vic, "De casa al club", entre diversos blocaires vam entrevistar Juan Marsé: http://decasaalclub.blogspot.com.es/search/label/%C3%9Altimas%20tardes%20con%20Teresa

Toronto ha dit...

Moltes gràcies Enric, celebro que t'agradi!

He llegit a l'enllaç l'entrevista que heu fet al Marsé i l'he trobada boníssima. Enhorabona, crec que es nota molt que a ell li va encantar contestar preguntes tan interessants dels seus lectors, perquè carai com les contesta!

Samedimanche ha dit...

Mi autobiografía ( inventada si no ¿cómo iba a pasar de la página 3?) sería más Hem vingut a aquest món a passar la primavera o la tardor...

Toronto ha dit...

Haurem de canviar d'hemisferi i tema arreglat, Samedí!