dilluns, 18 de novembre del 2013

Amb títol


Carmen Calvo
Se me abre un abismo
Tècnica mixta, collage, fotografia.
(2013)


Un minut després d'haver entrat a la galeria, sol i apenes havent començat a mirar detingudament l'exposició - que no disposava de cartel·les- , del fons de la sala va sortir una senyora que, acte seguit a saludar, molt amablement em va donar un llistat de les obres, amb la foto i el títol corresponent de cadascuna, i em va dir: per a aquesta artista, els títols formen part essencial de l'obra.

Si viuen a Barcelona o tenen ocasió d'anar a la ciutat, no es perdin l'exposició de Carmen Calvo a la Galeria Alejandro Sales - Blackspace (celebro que les parets de la galeria siguin negres i no un cub blanc). Porta per títol genèric: Anónimo e impropio, dues característiques essencials de la matèria prima de que es nodreix l'art del collage.



Carmen Calvo
 Quién suponen que soyBruma sin niebla
Tècnica mixta, collage, fotografia.
(2013)

Als pocs dies d'obrir l'exposició barcelonina, Carmen Calvo va ser guardonada amb el Premio Nacional de Artes Plásticas 2013.

Carmen Calvo. Anónimo e impropio. Galeria Alejandro Sales – Blackspace, Barcelona, de dimarts a divendres de 11:00h a 14:00h i de 17:00h a 20:30h / dissabtes cita prèvia. 


[TorontoTV: France Gall: Poupée de cire, poupée de son]

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta se m'hauria escapat, Toronto. Sóc una persona atenta als esdeveniments de la meva ciutat, però en la gran majoria d'ocasion no arriba la informació si no la vas a buscar. Passa amb les galeries i passa amb exposicions públiques.

Bé, doncs res, que m'ho apunto. Perquè, a sobre, si parlem de collage, topen amb un dels grans marginats.

Insonrible ha dit...

Tras haberla visitado hoy con usted, gratamente impresionada. Las obras de Carmen Calvo tienen una fuerza impresionante a pesar de los pocos elementos que realmente utiliza en ella.

Toronto ha dit...

Amb 100 anys i poc a la Història de l'Art, el collage va sortint cada vegada més de la marginalitat o del pla secundari. Ara mateix sembla que està passant per un bon moment. A la propera entrada en volia parlar una mica, arrel de la publicació d'un nou llibre que recull treballs d'artistes contemporanis que s'hi dediquen.
Per a l'expo de Carmen Calvo queden pocs dies, anima't a anar-hi Enric que val la pena, Insonrible també en dóna fé!