dilluns, 7 de setembre del 2015

Snake Oil

 
Dr. Bontempi's Snake Oil Company
[Berlín: Squoodge Records, 2015]


Una de les moltes propietats atribuïdes a l'oli de serp és curar el mal a les articulacions. Doncs bé, la fórmula alemanya del Dr. Bontempi és tan miraculosament efectiva que els seus pacients quan la prenen (i només cal una gota al dia!) es llencen a ballar a l'instant. Perquè el seu secret està en un component infal·lible provinent de l'estat nord-americà de Tennessee: el western swing!

El disc – edició en vinil de 180 grams - té un total de 14 talls. Dos temes propis (That is why she's gone i Apache cry) i la resta són versions. Trobem perles del rock'n'roll dels anys 50 i 60 (Pistol Boogie, Burned toast & black coffe, el Dixie Fried de Carl Perkins, Uranium Rock, Ghost memories, All I can do is cry i, perquè Tennessee és a tocar Mississippi, el Who do you love de Bo Diddley…) tot passat pel sedàs del hillbilly: guitarres, contrabaix, harmònica i un violí omnipresent que aporten al conjunt revisions sorprenents, com ara la que fan del clàssic Misrilou, un del dos instrumentals amb Franny Lee Stomp, tema que obre l'LP. Però també cavalquen pels anys 70 i 80, a lloms de Riders on the Storm de The Doors, cantada amb la veu de... Johnny Cash! (per obra i gràcia d'un xaman apatxe?), del bluegrass amb Matterhorn i del country de Working Girl.

Una banda compacta que ofereix un so ple de matisos, més uns vocalistes excel·lents amb Marcel Bontempi al capdavant, Ira Lee i la participació d'ultratomba de l'home de negre.

Des de que va sortir el passat mes de juliol, Dr. Bontempi's Snake Oil Company ha estat i és la banda sonora favorita a Toronto durant aquest estiu del 2015 que encara no ha acabat. Com preferides eren aquelles tardes d'estiu dels nens de la meva generació veient westerns per la tele!

Dr. Bontempi's Snake Oil Company
[Single per a Dixie Fried + Who do you love]

Totes les meravelloses il·lustracions són de Marcel Bontempi


+ Art de Marcel Bontempi

[Torontoràdio: Dr. Bontempi's Snake Oil Company: All I can do is cry]

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Magnífica la banda sonora que fa d'himne aquest estiu a Toronto! I l'estètica del disc, una joia!

Samedimanche ha dit...

Meravellós!!!

Toronto ha dit...

Sí, Enric, en Marcel Bontempi, a més de ser molt bon músic, és també un magnífic il·lustrador i grafista!
Aquesta meravella, Samedí, em comenta el mateix Dr. Bontempi via missatge de facebook, es va gravar al saló de casa seva amb un únic micro!!! Al·lucinant!