divendres, 28 de març del 2008

Mètode de Rocanrol

Pascal Comelade
Mètode de Rocanrol
Discmedi
2008 - Ref.: DM4475-02

Elvis loved dogs, pintura de Kata Billups
[Imatge extreta de l'interior del llibret del CD]


El títol, Mètode de Rocanrol, és un homenatge a la col·lecció de llibres francesos dels anys 50’ i 60’ de l’editorial Marabout Flaix, quasi 500 manuals pràctics que, sovint sota el lema “Je fais tout moi-même”, donen instruccions per aprendre a fer o saber de… bricolatge, cuina, jardineria, idiomes, manualitats, autoajuda, guies turístiques, ciències, natura, jocs, esports, mascotes… de tot, absolutament de tot!



[©Imatges de Marabout Flaix]

Mètode de Rocanrol conté la música habitual de Comelade. Tal i com explica a l’entrevista de presentació del disc al seu Myspace, no té intenció de canviar, no es considera un artista experimental d’avantguarda que vulgui innovar. Ell va fent, fidel al seu mètode i continua composant música popular per a la seva petita orquestra plena d’instruments de joguet. Beu del Rock, de la cançó italiana, de les bandes sonores dels westerns, de Nino Rota, de Kurt Weill, de la cobla, de la música de les orquestres franceses dels anys 60’, del ball d’envelat i la fira. Música per a tot tipus de públic i per escoltar igual al carrer que a un café, a un teatre, a un cabaret o a un music-hall psicòtic, a tots els festivals, siguin del gènere que siguin. Ha estat també la banda sonora perfecte per peces de ballet de la Companyia de Dansa Gelabert-Azzopardi, o per obres de teatre, com l’adaptació de Joan Ollé de la Plaça del Diamant, ara fa quatre anys i quin bon record d’aquesta petita gran obra, just aquest any que es celebra amb grans produccions l’Any Rodoreda

Collage de Pascal Comelade
[Imatge extreta del llibret del CD]


Des de fa molt temps, Pascal Comelade manté una estreta relació amb el Museu del Joguet de Catalunya. Val molt la pena viatjar fins a Figueres per visitar aquest museu. El seu eslògan acostuma a complir-se: trobareu els records més bonics de la vostra infantesa. De moment però, si no us decidiu per anar-hi, podeu visitar el web, una meravella a Internet. Al web obtindreu informació útil (adreça, horaris…), però també, i aquí està la meravella, podreu jugar amb els robots, el circ, el teatret, les milcares, viatjar en cotxe, veure les aventures de Don Osito Marquina o remenar la prestatgeria plena de ninots en processor, cintes de zootrops, soldadets… tot amb l'acompanyament de la música de Pascal Comelade.


Museu del Joguet de Catalunya
http://www.mjc.cat/


Quan entreu al web, feu clic sobre la baldulfa o qualsevol altra de les imatges dels requadres superiors i després de la presentació espereu que aparegui:
ARA ET TOCA JUGAR A TU!


3 comentaris:

Anònim ha dit...

En alguno de estos manuales explica como tener paz y tranquilidad en estos tiempos.

La Abutrí de Getafe ha dit...

Montamos un grupo de rock??...Yo ya me he animado!...Y ese robot del final,es tan monooooo...

Insonrible ha dit...

¡Qué fácil sería la vida con un "méthode de vivre"...!
Je veux le lumière!