dissabte, 31 de gener del 2009

Obludárium

A esta simio le gustaría ser humana. Como tal la vistieron: sólo le falta hablar. Si se quitara la piel, sería un mono desnudo más. Pasen y vean su striptease bestial. La mujer sin piernas anhela cabalgar. En su alma late la yegua. El hombre oso se vuelve caniche cuando se le arrima la mujer barbuda. El caballero del sombrero de copa sufre dislocación: le veo a la vez aquí, allá y más allá, sin haber bebido. La sirena varada no piensa salir de su fosa abisal: ¡quién la pescara! Todos ellos tienen sus minutos de gloria en el Obludárium de los hermanos Forman. Pasen y vean, repito, no se arrepentirán.


Vallejo, Javier. El bestiario de los hermanos Forman. El País Babelia 24.01.09. Pàg. 22.



Cartell de l’espectacle de la companyia dels Germans Forman (República Txeca) .


Al llegir que la companyia dels germans Forman actuava al Teatro de la Laboral de Gijón, em van entrar els nervis d'una gran emoció i alegria només de pensar que estaria de gira per Espanya. Però no. De moment a la seva pàgina web no hi ha cap data més confirmada pel país, i no vaig ser a temps de preparar una escapada fugaç a Gijón. Sí vaig tenir l’oportunitat de veure ara fa dos anys al Teatre Lliure (gràcies a J., a qui li estaré eternament agraït), l’espectacle La Baraque Cantine Musicale, projecte compartit entre els Germans Forman i el Théâtre Dromesko. Dins d’una barraca de fusta, instal·lada en aquella ocasió a la plaça Margarida Xirgu, el públic seiem a taula per compartir un got de vi i un plat de sopa calenta, cuinada i servida allà mateix pels artistes. Tot mentre sonava la música d’una petita orquestra zíngara i anaven succeïnt-se un seguit de números de cabaret, circ i titelles plens de poesia: les cançons de Lily, les històries d’Igor, els ninots dels Forman, la màgia d’un sorprenent mag vestit de capellà i d’altres sorpreses… com l’espectacular aparició de Charles el marabú, gravada per sempre entre els meus millors records de nits inoblidables.

Tan de bo algun altre teatre o festival ens torni a portar aprop Obludárium. Si algun dia veuen aquesta petita carpa plantada al seu poble o ciutat, o a l’estranger si són de viatge, si us plau, no dubtin ni un moment en treure les entrades per viure el que promet ser una gran nit a la casa de monstres (obludny en txec) dels Germans Forman!

[© Fotos: http://www.formanstheater.cz/]

4 comentaris:

La Abutrí de Getafe ha dit...

Guau Toronto!!.
Estaré a la guai,esto de que te den una copita de vino y un plato de sopita con estos frios(que le voy a contar a usted señor pechu)apetece muchísimo.

Las fotos son geniales.

Toronto ha dit...

Hola Abutrí! La foto de la nevada en Getafe de su blog me ha puesto la piel de pollo! Sr. Wilson sí que debe necesitar esa copilla y esa sopa caliente... sobre su esterilla térmica... Abríguense!

Anònim ha dit...

Hola,
buscando información de los hermanos Forman, he acabado descubriendo este maravilloso blog.
No se si lo sabes, pero los hermanos Forman vienen a Girona, estarán dentro del Festival Temporada alta, en el mes de Octubre. Yo ya tengo mis entradas!Un saludo y enhorabuena por tu blog.

Toronto ha dit...

Gracias Anónimo!