dijous, 26 de febrer del 2009

Invisible BCN

Fotografies de
Jordi Bernadó

Les fotografies de Jordi Bernadó (Lleida, 1966) retraten interiors i paisatges que resulten del més insòlit o absurd. Són escenaris reals i qüotidians per a més d’un, malgrat que no tothom es fixa prou que existeixen, ni s’atura massa a pensar en ells. Per sort, Bernadó sí s’hi atura i ens ho mostra amb ironia.


Jordi Bernadó és un dels fotògrafs seleccionats al primer número d’una nova col·lecció de llibres de fotografia que porta per títol Invisible: fotografia i ciutat. Està previst que cada llibre sigui monogràfic sobre una ciutat i per aquest primer han triat Barcelona. La presentació de les fotos és de bona qualitat, en un format manejable de 23 x 29 cm. i amb cobertes toves, sembla més una revista que pas un llibre. Els textos que presenten cada treball, en total setze visions de Barcelona des de punts de vista molt diferents, són breus però prou útils per conèixer millor les intencions dels fotògrafs, i de vegades de primera mà quan ens ho expliquen ells mateixos. El segon monogràfic anuncien que es dedicarà a Mèxic D.F. i encara ha de sortir.

[Totes les fotos de Jodi Bernadó: Invisible photo 01-BCN . Barcelona: Invisible photo, 2008. 158 p. ISBN: 978-84-612-6745-3. ]

+ Web de Jordi Bernadó
+ Jordi Bernadó a la Galeria Senda

6 comentaris:

Samedimanche ha dit...

Em sembla que m'en vaig ara mateix a la Noema...i pensar que passo molt sovint per davant d'aquesta "Sagrada Família"!!

La Abutrí de Getafe ha dit...

Que fuerte!!.
Yo tambien he pasado mucho por aqui...Si es que los ojos a veces son de un traicioneroooo.

Toronto ha dit...

Hola señoras! Samedimanche, sepa que si se lanza a la compra compulsiva de este libro sólo encontrará en él algunas fotos de Bernadó, no todas! Que igual en el post no lo explicaba claro. Bernadó tiene varios libros publicados, pero de momento creo que ninguno sobre toda su obra hasta hoy o sobre esta serie de Barcelona en particular. Además de fotógrafo, Bernadó es arquitecto y ha publicado fotos en algunas revistas de arquitectura muy especializadas como "Tectónica" o creo que también en "Quaderns d'arquitectura", pero són más técnicas, menos artísticas. Y por cierto, en el libro "Invisible photo 01BCN" no dice dónde se encuentra esta "Sagrada Família" que habéis reconocido y me parece que yo no he pasado nunca por delante... ¿Que me dirían dónde está? Me muero de curiosidad! Gracias y besos a las dos!

Samedimanche ha dit...

Primero: es usted un pozo de sabiduría.
Segundo: la Sagrada Família falsa está en la calle Lepanto, bajando desde Alfons X.

Toronto ha dit...

Gràcies! Ja faré un passeig per vereu-ho!

Insonrible ha dit...

Barcelona postal, como cantaría Jaume Sisa...