dissabte, 7 de març del 2009

El vagabundo y otros cuadros recientes




Emilio González Sáinz
El roble
, 2008 (Oli sobre tela 81 x 100 cm.) i La habitación roja, 2008 (Oli sobre tela 22 x 33 cm.)

Exposició El vagabundo y otros cuadros recientes d'Emilio González Sáinz (Torrelavega, 1961) a la Galeria Alonso Vidal de Barcelona, fins el 18 d’abril.


La vitrina, 2008
(Oli sobre tela 55 x 46 cm.)


Les pintures a l’oli i aquarel·les d’E.G.S. són estampes bucòliques molt boniques. Retraten aquells moments alegres o tristos tan especials que aconsegueixen aturar-ho tot: contemplar l’horitzó, jeure a l’herba, pescar amb canya al riu un diumenge assoleïat, el descans del vagabund, pintar un quadre al caliu de la llar, fumar una pipa a casa o fent camí... Ni els núvols foscos, el vent, la boira o les onades fortes del mar contra els penyassegats semblen cap amenaça important, els ocells volen tranquils o reposen a les branques del gran roure. E.G.S. recrea els paisatges de Cantabria , que és on viu i treballa. Els seus personatges, sovint solitaris, es troben a boscos, muntanyes, rius, llacs, platges o davant el mar. La natura és sempre molt present i, a la manera dels pintors romàntics del XIX, s’imposa com un protagonista més. Però E.G.S. pinta també interiors moderns, de mobles vintage, confortables i elegants, que funcionen com aparadors de petits mons imaginaris que succeixen dins les cases.


Domingo, 2008
(Oli sobre tela 60 x 73 cm.)

El vagabundo, 2008
(Oli sobre tela 50 x61 cm.)

És una pintura molt endreçada la seva, de dibuix polit i colors suaus, tot en perfecta harmonia, incloses les influències i connexions amb mestres com Friedrich i Balthus al capdavant, Turner o Hopper, Seraut o Ponce de León... i amb referències literàries explícites, sobre tot a Chejov.
Com és la primera exposició d’Emilio González Sáinz que arriba a Barcelona: benvingut, vagabund!

[Totes les fotos: Galeria Alonso Vidal]

3 comentaris:

La Abutrí de Getafe ha dit...

Desde luego a mi lo que me trasmiten es mucha,muchaaaa paz.

Toronto ha dit...

Sí i a mi! Molta pau i tranquilitat... la calma després de la tormenta!

Insonrible ha dit...

Me gusta. Tampoco lo conocía."El vagabundo" es muy Max Ernst, ¿no?
Me parece muy influenciado también por el surrealismo.
¿Quedamos para ir a la expo de E(b)? Es esta semana pero no sé qué día.