dimarts, 7 d’abril del 2009

El Gran Déu Tiki

Los Tiki Phantoms y el Ejército de las Calaveras
Barcelona: BCore Records, 2009


Los Tiki Phantoms comencen el seu nou disc proclamant amb veu alta sobre el redoble d’un tambor: “ Ha llegado el momento, Los Tiki Phantoms nos dirigimos implacables hacía nuestro destino, pronto la era del Gran Dios Tiki se impondrá. ¡No temáis! Juntos estableceremos un nuevo orden. Seguid el ritmo y avanzad con nosotros, ¡malditoooos!”. És La marcha de las calaveras, pròleg dels 12 següents temes d’autèntic surf-rock'n'roll, tots instrumentals. El grup, que amaga la cara sota les màscares-calaveres, són: El Bravo, El Beat, El Kahuma i El Caníbal; formació clàssica de guitarres, baix i bateria. Fan cançons que no arriben gairebé mai als tres minuts, contundents, energia pura, ideals per sortejar la gran onada o per escapar del gran volcà en erupció! I el reverb - so característic del gènere surf, quasi tan imprescindible com la guitarra Fender Stratocaster que millor el produeix - dóna molta llum, obre esquerdes irresistibles d’optimisme o malenconia tikis.

En aquestes dates de setmana santa... de penitències i processors… res millor que canviar de culte! Idolatrem al Gran Déu Tiki amb dances salvatges al voltant del seu tòtem, fem la conga sota fanals de colors amb la forma de les cares de l’Illa de Pasqua; un bon cocktail al bar amb barra de canyes i sostre de palla i, com no, Los Tiki Phantoms al tocadiscos!


Clip del seu primer disc: Los Tiki Phantoms regresan de la tumba.
Barcelona: BCore Records, 2006.

+ Los Tiki Phantoms a MySpace

[©Fotos: Carles Carabí]

2 comentaris:

Samedimanche ha dit...

Per que quedi clar: aixó SI que és ROCKANROLEAR!!!!! M'apunto al culte! L'inaugurem dijous a la nit amb la procesó Tabú-Burleske! A veure si trobo una disfresa de gorila...

niñoC ha dit...

El vídeo me ha encantado. La canción es un poco light para mi gusto, seguramente porque no estoy acostumbrado a canciones instrumentales, pero no está nada mal. Me recuerda a algunas canciones de la banda sonora de Pulp Fiction.

Lo agregaré a mi Spotify.