dimecres, 2 de desembre del 2009

Adult Contemporary



Carles Congost
We Can Change The World
,
2009
Sèrie de fotografies, 85,5 x 107 cm.
[+ Imatges: Galeria Joan Prats]

Mentre visitava l’exposició de Carles Congost a la Galeria Joan Prats de Barcelona, vaig sentir un tros de la conversa de dues senyores que semblaven sortir de la zona d’oficines de la galeria. Anaven mirant uns papers que una duia a les mans i, sense parar de caminar cap a la porta, una li va preguntar a l’altra:

- ¿Éste es el artista?
- Sí.
- ¿Qué joven, no?
- No tanto, es la foto.

Potser sí que s'ha fet gran Carles Congost, però de moment el seu món fantàstic continua estant protagonitzat pràcticament per joves i adolescents. Escapades siderals kriptonita en mà, poders paranormals de màscares tiki, blackpower sèrie B en escenaris suburbials (We Can Change The World, 2009). Fotonovel·les (Bravo, 1998) i sitcoms (Adult Contemporary (Ceci n’est pas un clown, ok?), 2009), en escenaris d’habitacions pop i salons-menjador carregats de kitsch. Els treballs que presenta Congost – fotografia i un dibuix, tot de gran format, més dos objectes (precisament la màscara i la kriptonita que apareixen a les fotos)- sempre expliquen coses, per això recorre a la sèrie i, si cal, a la vinyeta i els globus per fer parlar personatges que viuen en altres mons.

Carles Congost. Adult Contemporary. Fins el 29 de gener a la Galeria Joan Prats de Barcelona.

+ MySpace Carles Congost /Congosound
+ Videos de Carles Congost a Hamaca
[Audio: Carles Congost: Ringtone; Fangoria: En otro mundo]

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Oh la la! Faré cap a la galeria. Ja saps q em pirro per la barreja d fotos+barrocco+adolescents+misteri+herois... S'apropa el nadal, el meu cumple, tinc parets lliures a casa, ja ho saps, no?

Toronto ha dit...

Jordi, per estar convalescent amb la grip... el veig molt enginyós!

La Abutrí de Getafe ha dit...

Tio bueno!!.