dimecres, 16 de desembre del 2009

Papá tatuado



Sergio Mora
Tatoos
Magicomora]


Toronto es declara fan incondicional de Magicomora (Sergio Mora), pintor, il·lustrador de contes infantils, publicitat, caràtules de discos, revistes i còmics. A les llibreries es pot trobar entre les novetats de la tardor Papá tatuado, un àlbum amb un conte de Daniel Nesquens il·lustrat per Sergio Mora, publicat per una petita editorial que comença com el seu nom, A buen paso.

A Papá tatuado, un jove pare mariner explica al seu fill les aventures fantàstiques viscudes durant les llargues absències de casa. El pare porta tatuats per tot el cos els personatges d’aquestes aventures (tigres de dues cues, ocells gegants, serps com rius, aranyes sanguinolentes…); Però també hi porta allò que més s’estima (a la seva esposa, el naip de la sort…). Curiosament, només llueix tots els tatuatges als dos dibuixos de les cobertes, en canvi, a les pàgines interiors, el pare sempre apareix amb camisa… I és que per il·lustrar la història, tots els tatuatges prenen vida, surten de la pell, perquè l’origen i la raó de ser d’aquests tatuatges és l’experiència viscuda, la mateixa que quedarà, pasada pel filtre de la fantasia, gravada per sempre també a la memòria del seu fill.
El conte de Nesquens és la suma de relats breus on hi trobem l’aventura exòtica de la jungla al costat del somni i el malson més delirant (referència a l’Alícia de Lewis Carrol inclosa), l’amistat i l’amor (impagable la primera cita dels pares al circ) en una familía poc convencional, que s’estima molt i espera amb paciència i alegria el moment màgic de retrobar-se.

Nesquens, Daniel; Mora, Sergio. Papá Tatuado. [S.l.]: A buen paso, 2009. ISBN: 9788493721107.

I així de bé ens desitja Magicomora l’entrada del nou any:



+ Magicomora
+ El noticiario mágico

[Audio: Concha Piquer: Tatuaje; Imelda May: Love tattoo]

4 comentaris:

Julián Rodríguez ha dit...

Qué potito y qué fermoso! Usted siempre ilustrándonos con auténticas delicias y maravillas Sr. Toronto.

Samedimanche ha dit...

Y tanto que beberé Freinsenet!!!
Qué Navidades tan burlescas y tiernas e ilustradas...Voy a pedir hora ahora mismo al LTW.

La Abutrí de Getafe ha dit...

Guau!!.
Yo solo he llegado a ser una nana tatuada pero me encantaba como jugabán con ellos fijate tú que tontería la manía de lavarte para quitartelos.

En fín.

Besos Ardillita juguetona...aúnque pienso que en su torso quedaría genial un tatuaje...no quiere usted pensarselo?.

Besos.

Toronto ha dit...

Lobo, me alegro que le gusten las maravillas de Magicomora!

Samedimanche, cuidado con la mezcla de Freinsenet y parecetamol que tendremos un disgusto! Este libro es ideal para usted y su santo cachondo, sólo falta un detalle, pero Elvis puede pasar por él...

Abutrí, se aceptan sugerencias para tatuar ese torso... anda que vaya torso! Más bien es la carcananda, que primero bien achuchada y ahora también la quiere tatuada! Miedo me da!