dimarts, 2 de febrer del 2010

Naïve



Ill·lustracions d'Adrian Johnson



Naïve: Modernism and Folklore in Contemporary Graphic Design. Editors: R. Klanten, H. Hellige. Berlin-London: Gestalten, 2009. 176 p. ISBN: 978-3-89955-247-8.

Il·lustració de la coberta: Fred Bernard per al llibre BellaciaoPosti Pietari)

Els ulls se me’n van cap aquest llibre exposat a la prestatgeria de novetats d’una llibreria del centre de Barcelona. Un nou objecte del desig que aquesta vegada no compro perquè estic en tractament del mal de la compra compulsiva… Però no puc assegurar resistir-m'hi si el trobo una segona vegada.

Naïve... és un recull de treballs de joves dissenyadors gràfics que s’inspiren en els dissenys clàssics moderns dels anys 40’ als 60’. Un altre eufemisme per no dir que copien, seria dir que reten homenatges als grans mestres: Saul Bass, Charley Harper, Alexander Girard, Jim Flora, Miroslav Sasek… Totes les il·lustracions són pensades per a caràtules de discos, llibres, cartells, roba… un mirar al passat per fer més bonic tot el que ens envolta al present:





+ Il·lustracions: Gestalten Verlag


Hi ha una nombrosa presència d’il·lustradors, per estudis de disseny com General Pattern, Human Empire, James Gulliver Hancock, Patent Pending, Silent Giant, The Heads of State... I dels qui van per lliure: Matt Stephens, Adrian Johnson, Josh Cochran, Darling Clementine... entre molts d'altres. De tots val la pena fer també un vol per les seves pàgines web.




[Audio: Eli paperboy Reed & The True Loves: Stake your claim]

3 comentaris:

Insonrible ha dit...

¡Qué ilustraciones más chulas! Hay que sacar pasta...

Julián Rodríguez ha dit...

No es bueno quedarse con las ganas. Mejor caer en la tentación. Ni que decir tiene que me han encantado todos y cada uno de los ilustradores.

Toronto ha dit...

Insonrible y Sr. Lobo, la tentación vive arriba, en la planta 1a de la librería dónde lo vi. De momento siguiré con el tratamiento... un poquito más.