dilluns, 7 de juny del 2010

Cazasuecas

Expulsados de las aulas y del catecismo. Cuestionados por sus propios padres. Definidos por sus profesores como fracasados. Estudiados por la ciencia. Niños encerrados en cuerpos de adultos. Sí, amigos, sí, Los Guajes, esos surfistas en paro, esos simpáticos vividores, esos ...filósofos ¡¡vuelven!!... *

Inesgotable font de noves bandes de surf i garatge, a El sótano de Rádio3 aquesta tarda han punxat un grup bàrbar: Los Guajes. Són de Gijón i han gravat, en exclusiu analògic, als estudis Circo Perotti Vintage Recording Studio – regentat per l'altament combustible Jorge Explosión – el seu segon disc: Cazasuecas (Almovie records, 2010). Aquest video cutre-lux de retalla i enganxa pertany a la cançó del mateix títol que el LP. La lletra Las doctrinas del landismo / suelen ser mi catecismo dona totes les pistes sobre què volen dir quan s'auto defineixen un nostalgia combo hispano:




Amb Cazasuecas, he recordat que, només fa uns mesos, passejant aprop del Mercat de Sant Antoni de Barcelona, seguint el camí que marcava J. - bon amic que, per fer la ràbia, mai es cansa de recordar-me que gràcies a ell he descobert tantes coses! - vàrem anar a passar per davant d'una botiga i llibreria de cinema (no vaig apuntar el nom!) i que a l'aparador lluïa aquesta bonica samarreta. No me la vaig comprar, perquè a aquella hora del migdia la botiga estava tancada i, em conec, després no me la posaria, que en el vestir i en general, sóc molt discret. Qui sí la podria lluir per coneixement de causa i orgull és el meu pare. Ell va viure de primera mà el boom de l'arribada de les sueques a la Costa Brava durant els anys 60'-70', a més treballant de cambrer en un hotel, us ho podeu imaginar. Ara, o he heretat la discreció del meu pare o directament es fa el suec amb el tema, perquè no ha explicat mai una sola batalleta ni tinc notícia de cap germà de cabells rossos i ulls blaus.


*Il·lustració, text i video: Myspace Los Guajes

+ Samarretes a Le Freak Trip

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sabem del cert q el seu sr pare va pillar amb alguna nibelunga... Però l'honora aquesta discrecció tan exquisida q vosté ha heretat.
Ho sap, oi?

Anònim ha dit...

La botiga es diu THE CINE. Es troba la carrer Floridablanca, 126. Molt aprop dels cinemes RENOIR FLORIDABLANCA.

Jo ja hi entrat i hi ha samarretes freaks i per gent amb la teva discreció.

Toronto ha dit...

Gràcies Anònim. Es d'agrair que pensin en els freaks discrets com ara jo. Hauré d'entrar-hi, doncs. Salutacions.