diumenge, 16 de gener del 2011

Lynch, la veu


Youssef Nabil
David Lynch - Paris 2007
,
Hand colored gelatin silver print.
[Font: Youssef Nabil ]

David Lynch torna a la música amb dues cançons, però ara, a més, canta ell! La sorprenent Good day today i I Know, aquesta segona més propera als ritmes que ja havia treballat sol o en companyia d'Angelo Badalamenti. El 31 de gener es posen a la venda diferents edicions en CD i vinil que inclouen les dues cançons, més noves barreges que n'han fet altres músics i Djs (Underworld, John Hopkins, Sasha, Diskjokke...), tot en carpetes de luxe a càrrec de Vaughan Oliver com a director d'art (va ser el dissenyador habitual dels Cocteau Twins, Dead Can Dance, Pixies, The Breeders...) i portades amb fotos de Marc Atkins, tots dos molt propers a l'imaginari Lynch.



Mark Atkins
Portades pels singles de David Lynch: Good Day Today & I Know
[Font: Marc Atkins]

El mateix Lynch va convocar un concurs (no es perdin el vídeo llençant la convocatòria), convidant a tothom qui volgués, fes els videoclips de les dues cançons. A la seva pàgina de Genero.tv es poden veure els finalistes i, com aquí mateix, els dos guanyadors: Good day Today d'Arnold de Parscau, un francès de 22 anys, que si tenien ganes de ballar al ritme techno de la música, crec que després de veure el videoclip, se li passaran totes:

Per a I Know, va guanyar Tamar Drachli, una israelita, també molt jove, 28 anys. El cas és que els dos videoclips són d'estètica molt lynch. Qui sap si Lynch pensaria: la millor manera de no repetir-se és que ho faci un altre com si fossis tu mateix? Ara, crec que, malgrat no ho aconseguís en les formes, el resultat s'ho val.


+ David Lynch Music Company

2 comentaris:

Samedimanche ha dit...

Ole y ole la alegría!
En serio: me ha encantado. malsano y raro como él sólo. Muy Badalamenti y muy Barry Adamson y muuuuuuuuuuy Lynch.
Eso si, el que canta bien podría se Bjork en un día malo...

Toronto ha dit...

Jajaja! Yo cuando escuché en la radio Good Day Today y dijeron que era David Lynch, iba trasteando por ahí y pensé que lo había entendido mal, pero no, era él! Y es genial!