dijous, 10 de febrer del 2011

Fotos


Fotos, nou videoclip per una de les cançons de Monólogo interior (2010) de Single. Com Posponías, el primer videoclip extret del mateix disc, també dirigit per Miguel Gutiérrez. La direcció artística és del modista Carlos Díez Díez, que vesteix normalment a la cantant, Teresa Iturrioz, als concerts (segon millor directe espanyol del 2010 segons la revista Rockdelux), on sempre apareix molt elegant i acostuma a fer varis canvis de vestuari. Boníssimes les cares, i les perruques, d'Ibon Errazkin.

+ Single a Elefant Records

***

Més sobre fotos: fullejo en una llibreria una novetat de la col·lecció Photobolsillo que edita La Fábrica: Samuel Fosso, una selecció dels treballs d'un fotògraf camerunès que no coneixia massa (només tenia una postal seva d'una exposició dins les trobades africanes de fotografia Bamako fetes al CCCB, a les que mai vaig anar) i trobo que té unes fotos molt boniques i sorprenents.

Samuel Fosso
Le Golfiste
, 1997
Digital C-print, 124,5 x 139,7 cm.
[Galerie Jean Marc Patras, Paris]

Samuel Fosso
Le chef (qui a vendu l'Afrique au colons), 1997
Digital C-print, 125 x 125 cm
[Galerie Jean Marc Patras, Paris]

Llegeixo que, a més, la seva vida té una història ben curiosa: treballant amb només tretze anys d'ajudant en un estudi de fotografia de Bangui, a la República Centreafricana, recollia les restes de pel·lícula que quedaven a l'estudi per fer-se autoretrats que enviava a la seva família, al Camerun. Més tard, a finals dels anys setanta, va seguir fent-se autoretrats, però vestit a la moda ye-yé dels nord-americans, que li arribava a través de la música, el cine i les revistes de l'època. Ha continuat gairebé sempre amb l'autoretrat, però ha evolucionat tractant més temes que el seu propi cos, com ara de caire social i polític, disfressant-se sovint de personatges reals o de ficció i muntant, per exemple a la sèrie TATI de 1997, unes escenografies que el fan tot un rei de l'afro-kitsch.

Samuel Fosso
African Spirits
[Galerie Jean Marc Patras, Paris]

Samuel Fosso. Prólogo de Simon Njami. Madrid: La Fábrica, 2011. (Photobolsillo). 114 p. ISBN – 978-84-92841-62-2.

+ La Fábrica

[Torontoràdio: Mulatu Astatké: Yègellé Tezeta]

2 comentaris:

Julián Rodríguez ha dit...

Vi a Single en el festival PlaÇa Odissea y sí, con lluvia y todo, el mejor concierto del año pasado.
Entre los modelitos que sacó había uno en plan Salomé en eurovisión que fue total!

Toronto ha dit...

Yo sólo los ví una vez y fue en el 2009 presentando Pío Pío, y el concierto ya fue muy bueno, con modelos incluidos, pero sobre todo por lo bien que cantaron, tocaron y lo simpáticos que fueron.