dimecres, 28 de novembre del 2012

Amunt excursionistes!



[Feu clic sobre les imatges per veure-les més grans]

En bicicleta seguint a Jacques Tati, els excursionistes van pujant la muntanya, a bon ritme i dibuixant una llarga filera serpentejant, recorda al fum de la pipa que els guia. Els avança un descapotable platejat, són Grace Kelly i Cary Grant buscant una pineda tranquil·la vora el mar de la Costa Blava, per fer-hi un pícnic. A la cala de sota, en un bot desembarquen dos naturalistes, vestits de lli blanc i barrets panamà semblen del segle XIX, procedents d'una illa del Pacífic pintada per Gauguin. Un avió direcció a Itàlia passa solcant el cel i per una finestreta es pot veure a Marcello Mastronianni que, mentre es treu les ulleres de sol, somriu a l'hostessa que li serveix un vermut negre...




El segon disc del quintet instrumental Biodramina Mood desprèn elegància, exotisme, misteri, un punt d'excentricitat i molt bon humor. Ells  posen la música i títols tan suggerents com HUP!, Al aeropuerto, rápido!, Toma tu mascarpone, Robo al casino de Montecarlo o Cama voladora sobre la Polinesia... i un pot recorre a les imatges  de les pel·lícules que més li recordin o fer-se'n una de pròpia. També inclouen una versió del Just Can't Get Enough de Depeche Mode, repetint la fórmula del primer disc amb el Take on Me d'A-Ha, i tornant a trobar una cançó aliena que s'ajusta perfecta al seu nou so. Entre el violoncel, la bateria, la tuba i el theremin, sobre tot són l'steel guitar i la marimba les que més garanteixen un gran dia assolellat, així que: ¡Arriba excursionistas!


Biodramina Mood: ¡Arriba Excursionistas! (2012)

[Imatges publicitat Biodramina: Flickr: Galería de Biodramina Anuncios Históricos]

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No els coneixia, però només pels títols de les cançons ja vénen ganes d'escoltar-los. Fantàstics els ritmes i les imatges que suggereixen.

Toronto ha dit...

Sí, haig de confessar que amb mi ho tenen fàcil perquè quan sento una marimba (o un xilòfon o un vibràfon) ja em tenen guanyat, és un instrument amb un so que m'hipnotitza!