dijous, 13 de maig del 2010

Helga de Alvear


Jane & Louise Wilson
Oddments Room I, 2008
Fotografia

Quan visito galeries que es dediquen a artistes que cotitzen alt, em pregunto si els altres visitants amb els que he coincidit són pobres com jo, o bé, dels que poden comprar, si seran col·leccionistes. De vegades, m’hi acosto dissimuladament per sentir de què parlen. Sempre pot ser interessant, divertit i, en alguns casos, millor deixar-ho corre. Llegeixo a un diari que Helga de Alvear va passar fa poc per la Galeria Joan Prats de Barcelona i es va emportar una obra de L’Humanité, l’exposició del treball recent de Fernando Bryce, que també vaig poder veure i em va agradar molt. Però no va ser el mateix dia de la visita d’Helga, llàstima.

Oddments Room II, 2008
Fotografia

Sèrie de fotografies de l’exposició Unfolding the Aryan Papers de Jane & Louise Wilson a partir dels arxius d’Stanley Kubrick i que es completa amb una vídeo instal·lació. Del 25 de març al 25 de maig a la Galeria Helga de Alvear, Madrid.
[Totes les imatges: Artnet]

La galerista i col·leccionista alemanya d’art contemporani Helga de Alvear representa l’altra cara de la gran majoria de fauna mamarratxa que circula per Siete días en el mundo del arte. Res a veure, de fet, en el llibre documental de Sarah Thornton no hi surt ni de contrapunt. A la mateixa notícia del diari, la historiadora de l’art Estrella de Diego deia que - a part de rica - De Alvear és una persona ben informada i discreta, passa totalment de modes i aposta, intuïtiva i apassionada, pel què realment li agrada. Coneix personalment sempre que pot als artistes, valora el seu art i s’arrisca en les eleccions. Resident des dels anys seixanta a Espanya, ha donat la seva col·lecció de 2.500 obres a Extremadura, que li obrirà museu a l’antiga Casa Grande de Cáceres, remodelada i ampliada amb un nou edifici a càrrec dels arquitectes Mansilla y Tuñón. A principis de juny es presentarà el projecte amb una exposició que inclourà una selecció de la col·lecció.

+ Centro de Artes Visuales Fundación Helga de Alvear

[Toronto Ràdio- Germany connection: The Montesas: Midnight Beat]

2 comentaris:

Samedimanche ha dit...

Ala, todos para Cáceres, a envidiar de cerca...

Insonrible ha dit...

Como me dijo una señora en el tren: "Cáceres, la princesa oculta".
Ví la semana pasada las obras de remodelación de la casa: un "marco incomparable" para esta colección. Y lo bien que se come en Cáceres...