dimecres, 28 de juliol del 2010

Paleo-Future

Exploring Space
(1958)


Año 2000 llega el año 2000 y el milenio traerá un mundo feliz, un lugar de terror, o simplemente no habrá vida en el planeta... cantava Miguel Ríos, que sempre el recordo saltant embotit en unes malles de ratlles blanques i negres i penso si aquestes malles ara les tindrà el Tardà en el seu museu del rgock (i si les té, rentades o suades?). Ja han passat deu anys d'aquell 2000 que igual ens prometia l'arribada de viatges per noves galàxies que la destrucció total del planeta. Contra tot pronòstic apocalíptic, aquí seguim, en una Terra cada vegada més pansida i, a falta de naus espacials per a tothom, fent volar la imaginació.

Lunar Colonies of the Future
(1969)

Coneixo pel Ciberp@ís de l'existència de Paleo-Future, un bloc que recopila exemples de previsions passades de cóm seria el futur. L'autor és Matt Novak, que va començar el bloc l'any 2007 i segueix en actiu. Recull principalment notícies de tot tipus de mitjà de comunicació relacionades amb el retro-futurisme, des dels segle XIX al XX. Arquitectura, electrodomèstics, vehicles, una llarga llista d'aparells i gadchets diversos... formen un apassionant catàleg, arxivat per dècades i que disposa de moltes imatges (fotos i il·lustracions, la majoria per a anuncis, vídeos...) impagables. En l'apartat de prediccions catastròfiques, pel 2011 tocaria una desaparició total de la humanitat a causa d'una onada de fred. A veure què passarà, per si de cas, vagin fent rebost i preparin unes bones malles isotèrmiques.

[Totes les imatges extretes de: Paleo-Future]
[Toronto Ràdio: Los planetas: De viaje]

8 comentaris:

M. Doors ha dit...

Això em fa pensar en les previsions catastrofistes sobre el futur dels bibliotecaris davant l'arribada de la biblioteca electrònica. I aquí estem (alguns), a finals de juliol, patint perquè no podrem enllestir la feina pendent abans de vacances.

Una abraçada... i bon estiu!

Toronto ha dit...

Ànim Michael, que ja estem a dijous, dos dies i vacances! Ni el llibre electrònic ni una gelada mundial podran amb els bibliotecaris. De fet, no recordo quina era, però hi ha una pel·li d'aquestes catastrofistes que els protagoistes es refugien del fred a la biblioteca pública de Nova York i s'escalfen cremant els llibres! Crec que jo primer cremaria a algunes bibliotecàries funcionàries apoltronades... no donaré noms. En fi, sort que molts llibres ja estaran digitalitzats i es podrien cremar. Molts records i bon estiu!

Julián Rodríguez ha dit...

Era EL DÍA DE MAÑANA Sr.Toronto. En el YouTube alguien se ha preocupado en colgar videos de lo años 60 y 70 sobre moda retrofuturista que no tienen desperdicio. Hace algún tiempo hice un post en mi blog. Ya sabe usted que el retrofuturismo me fascina. Una lástima que el futuro imaginado fuera mucho más fascinante que el real.

Samedimanche ha dit...

Yo estoy con el futuro-retrismo. Para el 2011 se vuelven a llevar los miriñaques, las chisteras y desaparecen los coches para hacer sitio al caballo o al burro catalán.

Toronto ha dit...

Gracias señor Lobo, la vi en la tele y no recordaba el título. Vi sus posts sobre moda retro-futurista y sé, con admiración, que es usted un gran connoiseur del tema.
Semedi, luego cuando me abrocho el botón del cuello de la camisa me llama usted niño Amish... si lo que soy es un retrista-futurista!

Insonrible ha dit...

Este tipo de páginas son fascinantes. En EEUU, cuna de todo esto,tienen un montón de material.
Un placer estético sin parangón...

Mrs. Taina ha dit...

Com goses recordar les odioses malles de l'espatarrat Maik Rios ? Era una imatge que juntament amb els peus del seu amic Sabrina havia oblidat feliçment...
Si vaig per les teves terres espero ser rebuda amb un bonic playback de Os saludan los aliados de la nochechechecheeeee

Toronto ha dit...

Sí Inson, que ilustraciones y fotos tan bonitas! A los americanos les interesa mucho y si son tan generosos como el de este blog, nosotros que lo disfrutamos.

Miss Taina, què bé tenir notícies seves! Justament ahir pensava en vostè per una noticia d'un concert d'un grup que es diu "Tinas" i fan versions de la Turner... En fi, coses de la telepatia retro-futurista. Ja sap que aqui serà ben rebuda, sense playbacks, en viu i en directe amb un aliados de la nocheeeee o un Shame Shame Shame... com el mític duet Tina-Cher!